BLIC: Novosadski izvršitelj prodao imovinu vrednu 800.000 evra zbog duga od 30.000 i zadržao višak

BLIC: Novosadski izvršitelj prodao imovinu vrednu 800.000 evra zbog duga od 30.000 i zadržao višak

Sudski izvršitelj Aleksandar Durkulić bi mogao da ostane bez posla i da bude razrešen dužnosti izvršitelja, nezvanično saznaje "Blic".

Tužilac Ministarstva pravde vodi disciplinski postupak protiv izvršitelja jer je prodao imovinu dužnika veće vrednosti od vrednosti duga i zadržao 20 miliona dinara. Predložena je suspenzija i razrešenje Durkulića. U ovom slučaju se, nezvanično saznaje "Blic", izvršitelju pripisuje prodaja imovine uz nepoštovanje srazmere vrednosti, što predstavlja tešku povredu pravila.

U "Blicu" podsećaju,da je Ministarstvo pravde pred Disciplinskom komisijom protiv izvršitelja pokrenulo disciplinski postupak, zato što je imovinu dužnika S. Ć. iz Novog Sada prodao, namirio dug koji je manji od vrednosti prodate imovine, a na kraju ostatak od čak 20 miliona dinara od prodatih stvari nije vratio dužniku.

Pored gubitka posla, izvršitelj bi se mogao naći i na sudu, pošto je dužnik preko svog advokata protiv njega podneo krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja, a tim povodom pred Višim tužilaštvom u Novom Sadu pokrenuta je istraga.

Oštećena porodica pozajmila 30.000 evra, pa ostala bez svega

Cela muka porodice S.Ć. počela je kada je on, kako prenosi "Blic" od prijatelja po ugovoru o pozajmici uzeo oko 30.000 evra. Dug nije vraćao, a prijatelj je predložio izvršenje, što je sud prihvatio. Dok izvršenje nije počelo S. Ć. je već otplatio deo duga sa kamatama i to, kako je naveo Radio 021 više od 50.000 evra. Međutim, na taj dug dodato je i izvršenje za dugove prema banci zbog kredita, ali i još jednog poverioca.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.
Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • L0RY

  pre 1046 dana i 18 sati

  Ovaj tekst nema nikakvog smisla ni logike

  Oceni komentar:
  0
  0