BLIC: Novosadski izvršitelj prodao imovinu vrednu 800.000 evra zbog duga od 30.000 i zadržao višak

BLIC: Novosadski izvršitelj prodao imovinu vrednu 800.000 evra zbog duga od 30.000 i zadržao višak

Sudski izvršitelj Aleksandar Durkulić bi mogao da ostane bez posla i da bude razrešen dužnosti izvršitelja, nezvanično saznaje "Blic".

Tužilac Ministarstva pravde vodi disciplinski postupak protiv izvršitelja jer je prodao imovinu dužnika veće vrednosti od vrednosti duga i zadržao 20 miliona dinara. Predložena je suspenzija i razrešenje Durkulića. U ovom slučaju se, nezvanično saznaje "Blic", izvršitelju pripisuje prodaja imovine uz nepoštovanje srazmere vrednosti, što predstavlja tešku povredu pravila.

U "Blicu" podsećaju,da je Ministarstvo pravde pred Disciplinskom komisijom protiv izvršitelja pokrenulo disciplinski postupak, zato što je imovinu dužnika S. Ć. iz Novog Sada prodao, namirio dug koji je manji od vrednosti prodate imovine, a na kraju ostatak od čak 20 miliona dinara od prodatih stvari nije vratio dužniku.

Pored gubitka posla, izvršitelj bi se mogao naći i na sudu, pošto je dužnik preko svog advokata protiv njega podneo krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja, a tim povodom pred Višim tužilaštvom u Novom Sadu pokrenuta je istraga.

Oštećena porodica pozajmila 30.000 evra, pa ostala bez svega

Cela muka porodice S.Ć. počela je kada je on, kako prenosi "Blic" od prijatelja po ugovoru o pozajmici uzeo oko 30.000 evra. Dug nije vraćao, a prijatelj je predložio izvršenje, što je sud prihvatio. Dok izvršenje nije počelo S. Ć. je već otplatio deo duga sa kamatama i to, kako je naveo Radio 021 više od 50.000 evra. Međutim, na taj dug dodato je i izvršenje za dugove prema banci zbog kredita, ali i još jednog poverioca.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.
Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • L0RY

  pre 471 dan i 12 sati

  Ovaj tekst nema nikakvog smisla ni logike

  Oceni komentar:
  0
  0
JKP Vodovod i kanalizacija horoskop jkp lisje groblje Elektrodistribucija Novi Sad odbojka lisje Miloš Vučević vreme danas bez struje bez vode Spens servisne informacije novi sad OK Vojvodina Voša zodijak servisne informacije raspored sahrana novi sad isključenja struje vremenska prognoza novi sad sahrane novi sad havarija na vodovodu betanija bebe novosadski sajam elektrovojvodina gradsko groblje almaško groblje memorijal velikana novosadsko porodilište