BLIC SAZNAJE: SPS-u će biti isplaćena šteta nastala u petooktobarskim demonstracijama

BLIC SAZNAJE: SPS-u će biti isplaćena šteta nastala u petooktobarskim demonstracijama

SPS dobila prvi od tri sudska spora protiv "Dunav osiguranja", u kojem je tražila naplatu štete za uništenu imovinu tokom demonstracija 5. oktobra 2000, saznaje Blic.

Kako saznaje "Blic", pozivajući se na "dobro obaveštenog sagovornika", da će ta osiguravajuća kuća morati socijalistima da isplati blizu 8.000.000 dinara, odnosno oko 68.000 evra i to nakon 18 godina suđenja.

Navodi se da je SPS odmah nakon petooktobarskih promena od "Dunav osiguranja" tražio nadoknadu štete, ali je ta kuća odbila zahtev socijalista, nakon čega je doneta odluka da se ide na suđenje, a da je sada posle gotovo dve decenije sud doneo presudu u korist stranke na čijem je čelu Ivica Dačić. 

"Blic" navodi da je tokom petooktobarskih promena zgrada SPS potpuno demolirana i zapaljena. Prema rečima sagovornika ovog dnevnika, tom prilikom su uništeni zidovi, stepeništa, kupatila, a u njima čak i WC šolje i česme. 

Navodi se da su uništeni i klima uređaji i kompjuteri, kao i umetnička dela, a prostorije socijalista su nakon toga i zapaljene. 

"Blic" navodi da SPS protiv osiguravajuće kuće vodi još dva sudska spora - naknada štete za umetnička dela i za građevinske radove.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana novosadsko porodilište isključenja struje OK Vojvodina bebe odbojka novosađani Vreme u Novom Sadu novi sad Isključenje struje noć istraživača novorođenčad vojvodina ns seme isključenje vode Spens elektrovojvodina bez vode vremenska prognoza zdravlje Srbija betanija vremenska prognoza novi sad bez struje Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad detelinara klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija