"Blic": Skraćeno radno vreme minimum do 15. decembra

"Blic": Skraćeno radno vreme minimum do 15. decembra

Vlada Srbije je u četvrtak i formalizovala odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas.

Ova odluka je bila oročena do 1. decembra, ali će po svoj prilici ostati i duže na snazi, bar do 15. decembra.

Kako piše "Blic", nove mere koje su produžene do 15. decembra, ako uzmemo u obzir najave stručnjaka iz Kriznog štaba, mogle bi i dodatno da budu prolongirane nakon tog datuma. Sve će naravno zavisiti od epidemiološke situacije, ali kako sada stoje stvari neko dramatično poboljšanje situacije nije baš izvesno.

Kriva još uvek raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mere. Mi smo sve vreme zagovarali pooštravanje mera, i pre nego što su ove uvedene. Ali moram da istaknem da one sve vreme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj meri u kojoj su bile sprovedene – naveo je dr Srđa Janković juče.

I prema matematičkim procenama pik nas očekuje tek sredinom decembra, kada možemo da očekujemo i 10.000 zaraženih na dnevnom nivou, pa ne bi začudilo da se ugostiteljima i prodavniciama i nakon tog datuma mera skraćenog radnog vremena produži.

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović juče je sugerisao da nije za očekivati da će ove godine moći bezbrižno da se zimuje. Slikovito, on je poručio da svi oni koji budu planirali da idu na zimovanje u narednom periodu trebalo da rezervišu mesto u bolnici, prenosi "Blic".

Podsećamo, Vlada je juče usvojila i nove mere vezane za rad osnovnih i srednjih škola.

Takođe, usvojen je i program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije Kovida-19. U cilju očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama sporta, obezbeđena su sredstva u iznosu od 1.100.000.000 dinara.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan