BlokStok: Žestok provod u Železničkom parku

BlokStok: Žestok provod u Železničkom parku

Kultna manifestacija Blok Rock Fest ove godine će biti održana 23. maja pod novim - starim imenom BlokStok …

Dobra vest za fanove dobrog roka i ljubitelje provoda. Nakon pauze od nekoliko godina, tradicija žestokih koncerata u Železničkom parku se nastavlja. Kultna manifestacija Blok Rock Fest ove godine će biti održana 23. maja pod novim - starim imenom BlokStok. 

- Program u 17 sati otvaraju pobednici i drugoplasirani na takmičenju koje se trenutno odvija na našoj facebook stranici. Nakon toga nastupaju: Johnny Almost, Oldtimers Band, Zbogom Brus Li, Amajlija, Ožežis, Zona Katastrofe, najavio je za portal mojnovisad.com jedan od organizatora festivala Marko Tančik .

Ulaz je slobodan, manifestacija je obnovljena uz podršku Grada Novog Sada, odnosno Gradske uprave za kulturu, a prema rečima organizatora, plan je da festival u budućnosti traje više dana i da poprimi regionalni karakter. 

Prvi Blok festival održan je 1998. godine u Železničkom parku sa skromnom opremom i par lokalnih bendova. Narednih godina manifestacija poprima ozbiljniji karakter, ali se, uprkos interesovanju, njegova realizacija obustavlja od 2010. sve do danas.

POLA VEKA NS BLOKA:  Prve zgrade u čuvenom Bloku izgrađene su 1965. godine, tačno pre pola veka. Koncert je samo šlag na tortu i najmasovniji događaj u sklopu obeležavanja ovog jubuileja. U subotu 23. maja u Bloku će biti održan niz programa: Revijalni turnir u malom fudbalu na kojem će učestvovati ekipe svih generacija Bloka, takmičenje u zgibovima u teretani na otvorenom, takmičenje u bacanju čepova u dalj (tradicija kraja), izložba na otvorenom starih fotografija Bloka (na uglu Omladinskog Pokreta i Pariske Komune).

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Luk i Slanina

  pre 1763 dana i 10 sati

  Ponos - ljubav - kult - BLOK !!!

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Sale

  pre 1762 dana i 23 sata

  Jedan je BLOK!

  Oceni komentar:
  2
  2