Bogat program druge večeri Festivala uličnih svirača (FOTO)

Bogat program druge večeri Festivala uličnih svirača (FOTO)

Umetnički program druge večeri Festivala uličnih svirača, u petak 2. septembra, odvijaće se punim intenzitetom, na svih 14 punktova u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Muzički koncerti, performansi, pozorišne predstave, bioskopske projekcije i umetničke instalacije očekuju posetioce u Beogradskoj, Štrosmajerovoj i ulici Lisinskog, na Rampinom putu na ulazu u Petrovaradinsku tvrđavu, kod Barutane "Josif", na Vojnom igralištu i na Brod teatru sa suprotne strane Dunava.

Muzički program na najvećoj festivalskoj bini, kod Beogradske kapije, otvoriće u 20 časova renomirani novosadski neoklasični sastav Frame Orchestra, a veče će se nastaviti u vrelom ritmu Andaluzije kroz nastup škole flamenka La sed gitana. Dva atraktivna lokalna sastava, ska orijentisani Deep Steady i rokenrol postava sa duvačkom sekcijom Rebel Bras, pripremiće teren za finale sa autentičnim italijanskim uličnim sviračima Fratelli Marelli iz Bolonje.

Na sceni u Ulici Lisinskog ne treba propustiti australijskog trubadura Brendana O'Rajlija u 19.30 časova, kao ni Senor Marcusena koji na Festival dolazi direktno iz parka Guelj u Barseloni, naoružan brojnim perkusijama i aboridžinskim duvaljkama didžeridu.

Lakši tempo očekuje posetioce na sceni u Štrosmajerovoj ulici, kroz nastupe dua Aquarella Maris iz Šibenika i novosadske harfistkinje Mine Momčilović, dok world music ritmove u Gradić donose najbolji svetski cimbalista Jeno Listeš, lokalni Duo fantastico i virtuoz na gitari Đusi Kovač. Program na Rampinom putu duž stepeništa prema satu na Petrovaradinskoj tvrđavi će početi najranije, već u 18.30 časova, nastupom etno-klasičnog trija Katarine i Ljubice iz Beograda, a zatim će zasvirati Triangl trio iz Petrovaradina. Zvezde otvaranja Festivala, Moon Hooch, će pre koncerta u 22 časa održati mini panel diskusiju sa posetiocima o svojoj muzici i finesama uličnog sviranja.

Izuzetna poslastica za ljubitelje andergraund kulture biće nastup vinkovačkog bluzera Harp Explosion, poznatog i po sviranju usne harmonike u kultnoj Disciplini kičme.

Ukras druge festivalske večeri biće nastup Aleksandra Carića Zara sa mandolinom na cvetnom balkonu u Štrosmajerovoj ulici, sa romantičnim zvucima koji će na najlepši način ukazati na potencijale oživljavanja ove lepe, ali i zapostavljene gradske četvrti.

Filmski program u otvorenom bioskopu kod Barutane "Josif" počeće u 21 čas, a ljubitelje sedme umetnosti očekuju biseri ovogodišnjeg izdanja festivala Cinema City - "Priča o stanovnicima zida", "Boje, pravi ženski zvuk" i "Cinema komunisto".

Umetnost performansa i alternativnog teatra će u punom jeku oživeti scenu na Vojnom igralištu desno od Beogradske kapije. Na ovom punktu program počinje u 19.30 časova modernim plesom dua Junebug Company iz Švajcarske, a uslediće predstava modernog cirkusa "Život na visokoj nozi", performans "Dualizam" mađarske trupe Vukai i pozorišna predstava "Ručni rad ili tajna jednog pisma" Pozorišta Promena iz Novog Sada.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp čistoća bez struje novosađani bebe raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad jkp lisje četnici novi sad Vreme u Novom Sadu Draža Mihailović vremenska prognoza novorođenčad bez vode isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane Branka Bežanov betanija Republički hidrometeorološki zavod telep bez grejanja JKP Vodovod i kanalizacija Petrovaradin elektrovojvodina jkp novosadska toplana isključenja struje Isključenje struje JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište