Bogat program prvog ovogodišnjeg "Humanog ponedeljka"

Bogat program prvog ovogodišnjeg "Humanog ponedeljka"

Prvi ovogodišnji "Humani ponedeljak" održaće se sutra, 23. maja na Štrandu, a sav novac koji se skupi namenjen je za lečenje Teodore Milić.

Ulaz na plažu biće besplatan, a posetioci će imati priliku da novčane priloge ostave u kutijama koje će biti postavljene uz ulaze na plažu.

Učenici Srednje tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn" potrudiće se da bogatim programom koji su pripremili privuku što više Novosađana. U 11 časova počinje program na bini na centralnom platou koji će trajati 12 sati. Smenjivaće se plesne grupe, manekeni, muzičari, recitatori, folklorni ansambli.

Program će se odvijati na još nekoliko lokacija na Štrandu. Biće priređene radionice crtanja, vajanja, kolaža. Teodorini drugari pripremili su i prodajnu izložbu učeničkih radova, ručno rađenog nakita, autorskih knjiga i razglednica.

Ljubitelji sporta imaće priliku da uživaju u turnirima u odbojci na pesku i košarci.

Organizovaće se i veliki turnir u šahu.

Posetiocima plaže biće na raspolaganju kozmetičarske usluge i još mnogo toga.

Ovo je treća godina zaredom kako se organizuje akcija "Humani ponedeljak". Šesnaestogodišnja Novosađanka Teodora Milić biće dvadeseto dete za čije lečenje će na Štrandu biti prikupljana pomoć. Podsetimo, Teodora boluje od retkog oblika leukemije za čije lečenje metodom matičnih ćelija kod dr Nadežde Basare u Nemačkoj je potrebno da se prikupi 138.000 evra. Do sada je sakupljeno 43.000.

Podsetimo još i da su se radnici "Gradskog zelenila" odrekli jedne dnevnice i na taj način je obezbeđeno oko 600.000 dinara.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan