Bogat program večeras povodom jubileja Galerije Matice srpske

Bogat program večeras povodom jubileja Galerije Matice srpske

Galerija Matice srpske u sradnji sa Fondacijom „Novi Sad 2021” proslavlja jubilej – 60 godina Galerije Matice srpske u zgradi na Trgu galerija.

U petak, 1. juna 2018. godine, od 18.30 do 22.00 sata, ispred galerije će biti upriličen program sa ciljem da se ukaže na Trg galerija kao važnu kulturnu tačku grada i značaj Galerije Matice srpske koja je za javnost otvorena od 1. juna 1958. godine.

Upravo na ovaj dan biće prikazana prva postavka u okviru projekta koji ima za cilj prostorno uređenje parka i kreiranje novog javno-umetničkog prostora u kojem bi se izlagala vajarska dela domaćih i stranih umetnika.

Program počinje izvođenjem opere za decu Priča duga o četiri druga u 18.30 sati, potom nastupa hor „Zvončići”, a zatim sledi otvaranje tri izložbe: izložbe radova dece iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” Umetnički vremeplov, izložbe učenika Srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput”Od kopije do originala , kao i izložbe studenata Departmana za arhitekturu i urbanizam Novi Trg galerija.

Simbolično u 20.21 časova biće svečano otkrivene skulpture iz kolekcija Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Likovne galerije Poklon-zbirke Rajka Mamuzića koje će ove godine biti izlivene u bronzi i postavljene kao prve skulpture u budućem Parku skulptura na Trgu galerija.
Zahvaljujući tituli Novog Sada Evropske prestonice kulture 2021., u narednih nekoliko godina park i plato na Trgu galerija dobiće nove sadržaje, a kroz projekat „Park skulptura” lokacija postaje novo mesto za uživanje u kulturi i kvalitetnom slobodnom vremenu.

Satnica:

18.30  – Opera za decu Priča duga o četiri druga
19.15  – Hor „Zvončići”
19.30 sati – Umetnički vremeplov – izložba dečjih radova Od kopije do originala – izložba učenika Srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput”
Novi Trg galerija – izložba studenata Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka
20.00  – koncert sastava Jazz Combinat i koktel
20.21  – svečano otkrivanje vajarskih dela za Park skulptura

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop isključenja struje horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište saveti elektrovojvodina isključenja vlada srbije sahrane novi sad matičar novi sad betanija sremska kamenica bez vode isključenje vode horoskop novorođenčad raspored sahrana novi sad zagađenje vazduha magla zdravlje Spens astrologija jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija bebe zbor građana klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak servisne informacije novi sad