Bojan Pajtić: To je budalaština, moraće da me privedu na silu

Bojan Pajtić: To je budalaština, moraće da me privedu na silu

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić izjavio je da se, prema informacijama koje ima, protiv njega ne vodi nikakav postupak, kao i da se, u slučaju da ga pozovu da da izjavu, neće odazvati pozivu.

Pajtić je naveo da je potpuna budalaština da je sa tri policajca koje i ne poznaje organizovao hapšenje vlasnika agencije “Gvozden” Uglješe Grgura, kako on tvrdi.

- Apsolutno se neću odazvati na poziv, već ću čekati da me privedu silom - rekao je Pajtić napominjući da ni kao profesor Pravnog fakulteta neće da učestvuje u rušenju pravnog sistema Srbije u izmišljenom postupku.
On je naveo i da dokument o usvajanju primedbe Grgura i navodnog otvaranja istrage u Višem tužilaštvu Novog Sada "ne znači ništa, već je to interni dokument dva tužilaštva".
Pokrajinski premijer je ocenio da je informacija o navodnoj istrazi i postupku protiv njega deo predizborne kampanje Srpske napredne stranke, kao i hajke koja se vodi protiv opozicije, medija i svakoga ko danas u Srbiji ne misli kao režim.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu demantovalo je danas navode da je "naredilo istragu" protiv Pajtića i trojice policajaca.

Grgur tvrdi da je uhapšen po nalogu pokrajinskog premijera, te da su mu trojica policajaca pretila. On je, podsećamo, bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem zbog navodnih zloupotreba sa građevinskim zemljištem. Nakon šest godina suđenja, oslobođeni su svih optužbi, nakon čega je Grgur tužio državu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan