Bojat: Građani ukazali na lažne potvrde o vakcinaciji

Bojat: Građani ukazali na lažne potvrde o vakcinaciji

Policija je danas saslušala doktorku Doma zdravlja u Novom Sadu i još nekoliko osoba za koje se sumnja da su lažirali potvrde o vakcinaciji, rekao je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat i dodao da su prve informacije o ovom krivičnom delu dobili od građana.

Do sada u procesu vakcinacije u Novom Sadu podeljeno je 500.000 doza različitih vrsta doza vakcina, a o svakoj dozi vodi se višestruka kontrola. O lažnim potvrdama vakcinacije direktor Doma zdravlja Veselin Bojat istakao je za RTV da su saznanja stigla od građana

Dobili smo informacije od samih građana i mi smo aktivirali naše unutrašnju kontrolu koja je došla do saznanja da se na jednom punktu dešavaju nedozvoljene radnje. Obratili smo se nadležnim organima koji su uradili ono što je neophodno da bi zaštitili sistem Republike Srbije i zdravstveni sistem. Mi smo bili zaduženi za tako nešto i u saradnji sa nadležnim organima pokazali smo visok stepen odgovornosti. Ne želimo da se ovih 700 i nešto dana izuzetno ozbiljnog, teškog, mukotrpnog rada u respiratornom centru i svih onih koji su angažovani dovode u sumnju zbog nečijeg neodgovornog i nepromišljenog ponašanja − napominje Bojat.

U Novom Sadu trenutno pada broj novozaraženih, i sada dnevno ima oko 500 pozitivnih na koronavirus. Takođe, smanjuje se i broj pacijenata koji se javlja u respiratorni centar,

Njih je oko 1000 dnevno, ali je manje pozitivnih što na brzom, što na PCR testu − objašnjava Bojat.

On kaže da je u jednom momentu bilo puno dece pozitivne na koronavirus, kao i da su starije osobe bile na udaru. Srednja starosna grupa je obolevala, ali ne u tolikoj meri i imali su najblaže kliničke simptome.

Bojat napominje da još uvek dominira Omikron soj virusa.

U ovom talasu se pokazalo da svi oni koji su vakcinisani sa tri doze su, iako su oboleli, to su bile izuzeno blage kliničke slike. Do smrtnih ishoda dolazilo je kod osoba koje nisu vakcinisane ili su tek započele proces vakcinacije − rekao je i Bojat i istakao da je vakcinacija jedini pravi lek i jedini pravi način da se izborimo sa ovom pandemijom.

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Predaj dalje!

  pre 291 dan i 12 sati

  Imamo vakcinisane koji su zaraženi, malo bolesni, ćute i prenose dalje.
  I kakve veze sad to ima sa potvrdama, dokazima i vakcinisanošću?

  Oceni komentar:
  2
  25
 • Lazar

  pre 291 dan i 5 sati

  A da li gospodin direktor reaguje na dojave o davanju-primanju mita? Sumnjam.

  Oceni komentar:
  2
  30
 • Slavko

  pre 290 dana i 17 sati

  Sto ne kažeš da bonuse dobijaju samo lojalni SNS stranci.

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Bole

  pre 290 dana i 2 sata

  Sto nereagujes u Kacu na bahato ponasanje glavne sestre i one corave Sneze,vracaju bolesne ljude,drsko se ponasaju,dr Milanka Mijatovic nagovara ljude da se nevakcinišu...
  Kacani spremaju peticiju da se taj šljam protere iz Kaca.

  Oceni komentar:
  7
  6
 • Pezos

  pre 290 dana i 1 sat

  Dr Korleone-Bojat sa uvelim ruzama i pretnjama zaposlenima,bilo bi odlicno kada bi se takve face sklonile sa tih mesta. Sto su ludji nekako zavrse na visim pozicijama.A ovi sto pominju mito u Domu zdravlja,joooj...pa to osoblje tamo nema ker za sta da ujede,da primaju mito bilo bi lakse.

  Oceni komentar:
  3
  9