Bokan otputovao u Grčku i ponovo izbegao suđenje

Bokan otputovao u Grčku i ponovo izbegao suđenje

Ponovo je odložen postupak koji se pred novosadskim Osnovnim sudom vodi protiv nekolicine optuženih za učešće u kupovini glasova na izborima održanim 2012. godine, jer se u sudnici nije pojavio prvooptuženi Tomislav Bokan, lider Narodnog pokreta „Dinara–Drina–Dunav“. Nedolazak je opravdao službenim putovanjem u Grčku, a kao dokaz za neodložni put, njegovi branioci su sudu priložili pozivno pismo.

Tomislav Bokan u tom procesu još uvek nije izneo svoju odbranu na optužnicu, zbog čega su njegovi advokati Veljko Delibašić iz Beograda i Vladimir Beljanski iz Novog Sada tražili da glavni pretres bude odložen, smatrajući da njihov branjenik treba da iznese svoju odbranu pre  ostalih optuženih.

Postupajuća sudija Tamara Kucurac je prihvatila predlog odbrane i zakazala sledeće ročište za 24. mart 2016. godine.

Podsećamo, Tomislava Bokana optužnica tereti da je u vreme izbora, kao član Romske demokratske partije, podstrekavao više osoba na davanje i primanje mita u vezi s glasanjem. Po optužnici, on je preko svojih saradnika Slađane Rovčanin i Milovana Duvnjaka glasačima na tim izborima davao od 1.000 dinara do 2.000 da zaokruže izbornu listu „Romska demokratska partija – Tomislav Bokan“.

Osim Bokana, postupkom su obuhvaćeni još Slađana Rovčanin, Milovan Duvnjak, Antigona Vučenov, Svetlana Vučenov, Biljana Vučenov i Vladimir Vučenov, koji se takođe tereti za delo davanja i primanja mita.

Iz te grupe za sada je jedino Milovan Duvnjak započeo pregovore s Tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, ali još nije izvesno da li će takav sporazum biti postignut.

Četvoro članova porodice Vučenov na jučerašnje ročište je privela policija, jer se nisu odazvali pozivu na prethodno ročište, koje je upravo zbog toga bilo odloženo, tako da ovo suđenje, uprkos nekoliko do sada zakazanih ročišta, praktično još uvek nije ni započeto.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci Srbija vremenska prognoza elektrovojvodina bez grejanja Vreme u Novom Sadu bez struje horoskop tajne horoskopa klinika za ginekologiju i akušerstvo zdravlje bebe isključenje grejanja novosađani JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana betanija Isključenje struje prognoza vremena ljubavni horoskop servisne informacije novi sad bez vode bez tople vode novorođenčad isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod OK Vojvodina novosadsko porodilište novi sad isključenje vode