Bolovanje moguće otvoriti i sa pozitivnim testom iz privatne laboratorije

Bolovanje moguće otvoriti i sa pozitivnim testom iz privatne laboratorije

Pritisak na Kovid centar ne jenjava, gužve su ogromne, a broj zaraženih je svakog dana sve veći. Da bi redovi za posetu lekaru bili manji, Dom zdravlja "Novi Sad" omogućio je da građani otvore bolovanje i uz pozitivan test koji je urađen van Kovid centra.

Naime, građani koji već imaju pozitivan antigenski ili PCR test iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine ili neke druge državne ili privatne referentne laboratorije i nemaju nikakve ozbiljnije simptome, a potrebno im je otvaranje bolovanja i izolacije, mogu to rešiti ostavljanjem dokumenata u kovid ambulanti.

Potrebno je da na pultu ostave odštampan test i da na posebnom papiru ili na njegovoj poleđini napišu svoje podatke, kontakt telefon i datum od kog im treba bolovanje (najviše tri dana unazad). Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad moći će da preuzmu sutradan u ambulanti.

Građani koji imaju jače simptome i potreban im je pregled lekara, biće pregledani i testirani kao i do sada u Kovid centru.

Kada se završi vreme izolacije, koja traje sedam dana, građani ne moraju da dolaze do ambulante, nego mogu da pozovu telefonom na brojeve 021 4879 271 ili 021 4879 282 ili da pišu na imejl . U mejlu treba da navedu ime i prezime, datum dijagnostikovanja bolesti i opis zdravstvenog stanja u poslednja tri dana, pre završetka izolacije. Po zaključenju izolacije građanima će to biti javljeno telefonom ili mejlom, pa zatim mogu da idu ili da kontaktiraju izabranog lekara kako bi im se zaključilo bolovanje.

Građani se mogu testirati u Institutu za javno zdravlje Vojvodine i u nekoliko privatnih laboratorija koje možete pogledati OVDE.

Testiranje RT-PCR u Institutu za javno zdravlja Vojvodine košta 6.000 dinara, antigensko testiranje je 1.800 dinara, brzo serološko testiranje košta 1.200, a kvantitativno određivanje IgG antitela na virus SARS-CoV-2 rade po ceni od 1.800 dinara, saznaje novisad.com.

PROČITAJTE JOŠ:

Ogroman pritisak na kovid ambulantu na Novom naselju

Cela ambulanta na Novom naselju od srede postaje Kovid centar

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Muke po kovidu

  pre 123 dana i 30 minuta

  Bravo na članku, u pravom trenutku!. S obzirom da mnogi građani ne znaju da je email validan dokaz na svim sudskim postupcima, mi kao narod suviše malo koristimo email za obavljanje poslova.
  A mogli bi većinu ovakvih stvari, počevši od dostave rezulatata email-om, pa do podnošenja zahteva za bolovanjem i zaključenja bolovanja da obavljamo email-om, od kuće.
  A navikli smo da teram narod da za svaku sitnicu staje u red i ide "na noge" onom koji donosi neke odluke.
  Antikovidan sam, ali gledam muke.

  Oceni komentar:
  0
  9