Boravak u kući: Zašto je dezinfekcija neophodna?

Boravak u kući: Zašto je dezinfekcija neophodna?

U situaciji kad je preporučljivo da sedimo kod kuće i čuvamo se virusa, vreme je i da se više posvetimo svom domu i njegovoj čistoći.

Kako je korona virus još uvek nov i neispitan dovoljno, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo kako i šta ga može ubiti ili "oterati", ali ono što ovih dana slušamo sa svih strana je – temeljno pranje ruku i dezinfekcija.

Šta zaista znači dezinfikovati nešto?

To je zapravo proces temeljnog čišćenja - do te mere da se neutrališu mikroorganizmi.

Dakle, klasično čišćenje ne ubija bakterije i grinje, ali dezinfekcija to čini. Možete dezinfikovati površine na nekoliko načina, sve zavisi od toga o kakvim se površinama radi.

Čime je najbolje dezinfikovati?

Pre svega tu su dezinfekciona - hemijska ili prirodna sredstva. Možete proveriti šta Vam je najdostupnije, od medicinskog alkohola, do sredstava iz porodice kućne hemije. Ona se preporučuju za čišćenja nameštaja ili delova nameštaja i sanitarija, kvaka na vratima, mobilnih telefona i slično…

Paročistači

Ukoliko ne želite da imate dodira sa hemikalijama, naročito ukoliko kod kuće imate bebe, malu decu ili kućne ljubimce, predlažemo da za podove koristite paročistače, koji će snagom vodene pare i visokom tempraturom dobro dezinfikovati podove i osloboditi ih čak do 99%  bakterija. Rovus Nano paročistač će Vam pomoći da temeljno očistite i dezinfikujete parket, laminat, tepih i pločice i to pomoću vodene pare koja ima temperaturu čak do 125°.

Kliknite i saznajte više o Rovus Nano paročistaču >>


Garderoba, posteljina i zavese

Preporučljivo ih je prati u veš-mašini na najvišim temperaturama, koju specifične vrste tkanine podnose. Na taj način ćete uspeti da eliminišete gotovo sve nepoželjne mikroorganizme koji se nađu na navedenim predmetima.

Posuđe

Ukoliko imate mašinu za pranje sudova - preporučuje se da ih perete na što višoj temperaturi, odnosno važno je da znamo da je Eco opcija sada neefikasna jer koristi za pranje sudova temperaturu ispod 50°C, a preporučljivo je da ona bude iznad 60°C.

Ako ručno perete sudove, obavezno koristite zaštitne rukavice i vruću vodu, pored deterdženta.

Iskoristite vreme kod kuće, osvežite i pospremite okruženje u kojem provodite većinu dana. Sada je pored ostanka kod kuće, ukoliko ste u mogućnosti – važno i da se posvetite dezinfekciji i očuvate zdravlje. 

Ostanite u svom domu, sačuvajte sebe i svoju okolinu.

Promo tekst

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • rtb bor

  pre 991 dan i 18 sati

  НЕНАДОКНАДИВ ГУБИТАК ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА?

  Уведене мере да, због борбе против короне вируса, старији од 65 година не смеју на улици и да остану у својим домовима је крајње хумана. Међутим, нико није обратио пажњу да у Зиђину, комбината бакра у Бору (наследника РТБ Бор), неопходна је ангажованост врлих стручњака инжењера Спасковског звани Соса (72) и Грчића (78) на послу. Уколико се закон стриктно примењује, њихово одсуство осетиће комбинат бакра, а можд ће бити и затворен. До душе први инжењер је гробар РТБ Бор, а други његов саучесник. У сваком случају набројаним инжењерима ветеранима, боље је и хуманије да им се спаси живот, а бакар како уме и може. Он ће и без њих обарати рекорде, али без климоглаваца, јер Кинези, садашњи власници РТБ Бор, то не трпе.

  Oceni komentar:
  4
  6
 • Sasa

  pre 979 dana i 21 sat

  Dezinfekcija kućnom hemijom protiv korona virusa http://www.istrebljivac.com/blog-Dezinfekcija-kucnom-hemijom-protiv-korona-virusa.html

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Jelena

  pre 851 dan i 23 sata

  Naš boravak posle korona virusa

  https://www.mojsvetns.com/boravak-posle-korona-virusa/

  Oceni komentar:
  0
  1