Borislav Novaković osuđen zbog incidenta u Vrbasu od pre tri godine

Borislav Novaković osuđen zbog incidenta u Vrbasu od pre tri godine

Predsednik novosadskog odobra Narodne stranke osuđen je na šest meseci zatvora ili dve godine uslovne kazne zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje.

Kako javlja Radio 021, presuda se tiče incidenta iz septembra 2018. godine, kada je Novaković priveden zbog protivljenja opštinskoj odluci da se ukloni bašta kafića, čiji je neformalni suvlasnik bio Ognjen Vujičić iz Narodne stranke. Pravni zastupnik vlasnika je tada rekao da su komunalni radnici bez ikakvog naloga krenuli da uklanjaju baštu.

Novaković za 021.rs kaže da je ovo dokaz da režim pokušava represijom da spreči opoziciono delovanje.

Ova presuda je egzemplarno kažnjavanje, dakle služi da bi odvratila sve koji se drznu da rade protiv ove vlasti. Neće nas odvratiti, samo će radikalizovati emocije i skratiti rok trajanja ove vlasti – kaže on i ističe da je za njega velika čast što ga "Vučićevo tužilaštvo goni, a Vučićev sud osuđuje".

Bivši novosadski gradonačelnik napominje da će se žaliti na presudu.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Laloš

  pre 510 dana i 10 sati

  Novakoviću mislili smo da si ozbiljniji...Bolje da smo onomad izabrali zeca za gradonačelnika...tebe nikako...Jesi siguran da znaš šta hoćeš ?

  Oceni komentar:
  5
  2
 • Miloš

  pre 509 dana i 17 sati

  Neverovatno. Niko od svih vas bivših nije ni za pola lule duvana da bi glasao za njega. Isto važi i za ove nove....Kakav narod takva i zemlja...

  Oceni komentar:
  0
  1