Božićna ulica u centru grada

Božićna ulica u centru grada

Udruženje građana „ Čuvari tradicije i narodnog blaga“ organizuje manifestaciju pod nazivom „ Božićna ulica“ , koja se održava od 17. do 27. decembra 2015. godine, kao i od 3. do 11. januara 2016. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.

- „Božićna ulica“ je kulturna manifestacija zabavnog, muzičkog, edukativnog, tradicionalnog, ali i humanitarnog karaktera, čiji cilj je da sugrađanima novim događajima upotpuni hladne zimske dane. Oslanjajući se na činjenicu da svi veliki evropski gradovi imaju manifestacije na trgovima u ovim prazničnim danima, Novi Sad svakako zaslužuje da ovaj period godine obeleži u prazničnoj atmosferi, posebno imajući u vidu  kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021.godine – kaže Milana Arnjaš iz Udruženja građana „Čuvari tradicije i narodnog blaga“ i dodaje kako je program festivala namenjen deci školskog i predškolskog uzrasta.

Uzimajući u obzir da je Grad Novi Sad prigrlio razne kulture i običaje, u okviru festivala odlučili su da 23. decembar obeleže na poseban način.

- U želji da istaknemo autentičnost i posebnost našeg grada koji je simbol multikulturalnosti, ovaj dan će upravo biti posvećen promociji različitosti, samo je jedno zajedničko svima, posebna emocija prema praznicima koji dolaze. Program je namenjen širenju tolerancije i promociji multikulturalnosti, gde će upravo najmlađi sugrađani na svom maternjem jeziku imati prilike da izvode božićne pesmice, a program će upotpuniti i pisac za decu Dragutin Beg, kao i Vila Četkica i njeni drugari Deda Mraz i Baka Mrazica. U okviru programa nastupaće mališani iz Predškolske ustanove „ Radosno detinjstvo“, koji će pored recitatorskih pokazati i likovne sposobnosti, naime ukrasima sa motivima Grada Novog Sada mališani će ukrašavati božićnu jelku. Program počinje u 11 časova- rekla je Arnjaš.

Neizostavan segment u okviru festivala čine izlagači koji će ovom prilikom 

predstaviti svoje proizvode. Počev od novogodišnjih ukrasa, poklona, suvenira, pa sve do kulinarskih specijaliteta, vina, rakije, meda, kolača i zimnice.

- Posebno ističemo humanitarni karakter manifestacije, gde će svakog dana počev od 23. decembra 2015. godine u saradnji sa „Rotari klubom“ i „Rotarakt klubom“ Novi Sad biti organizovana prodaja čestitki, slatkiša i drugih zanimljivih poklona gde će sav prihod od prodaje biti doniran u humanitarne svrhe – napomenula je Milana Arnjaš.

Udomljavanje pasa - U saradnji sa JKP „ Zoohigijena i veterina Novi Sad“  26. decembra u 11 časova biće organizovano udomljavanje pasa.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan