BRAVO, LENKA: Studentkinja harfe iz Novog Sada ostvarila uspeh u SAD

BRAVO, LENKA: Studentkinja harfe iz Novog Sada ostvarila uspeh u SAD

Na prestižnom takmičenju za harfiste USAIHC u Blumingtonu (SAD), održanom u periodu od 8 do 18. juna, Lenka Petrović, studentkinja III godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, osvojila je III nagradu i specijalnu nagradu za izvođenje dela komponovanog za ovo takmičenje kao najmlađi finalista.

Lenka Petrović je studentkinja harfe u klasi vanredne profesorke Staše Mirković Grujić i stručne saradnice Mine Momčilović, a po prvi put u istoriji ovog američkog takmičenja dobitnik nagrade je takmičarka iz Srbije. 

Takmičenje USAIHC pokrenuto je 1989. godine, a 43 takmičara birani su iz redova pobednika međunarodnih takmičenja iz prethodne godine. Svi takmičari bili su starosti između 18 i 32 godine. Takmičenje obuhvata četiri etape, pri čemu su tri resitali sa zadatim i delima po slobodnom izboru. Četvrta etapa je zadati koncert sa orkestrom.

Izvor: www.akademija.uns.ac.rs

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija Fruška gora radosne vesti Isključenje struje gradsko groblje servisne informacije almaško groblje sahrane novi sad epk 2021 jkp lisje novosadsko porodilište novorođenčad bez struje sahrane JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje raspored sahrana novi sad opens 2019 groblje lisje Daško i Mlađa Spens servisne informacije novi sad odbojka bez vode Elektrodistribucija Novi Sad bebe havarija na vodovodu elektrovojvodina OK Vojvodina