BRČKANJE U ZIMSKOM PERIODU: Predstavljamo vam 10 zatvorenih bazena u Novom Sadu i okolini

BRČKANJE U ZIMSKOM PERIODU: Predstavljamo vam 10 zatvorenih bazena u Novom Sadu i okolini

U zimskom periodu se češće dešava da smo bezvoljni i depresivni i zato je preporuka – bavljenje bilo kojim fizičkom aktivnošću. Rekreativno plivanje je "zlata vredno", a definitivno nije rezervisano samo za leto. 

Zato iskoristite vikend ili slobodne dane da posetite neki od zatvorenih bazena. Da bi užitak bio potpun, povedite porodicu ili društvo. Plivajte bar sat vremena, jer se tako aktiviraju mišići. Novi Sad i obližnja mesta imaju sa čime da se pohvale, stoga smo sastavili listu gde možete da se brčkate tokom zime. 

Zatvoreni bazen na Spensu

Novosađani su konačno dočekali da ponovo zaplivaju u bazenima na Spensu koji pre dve nedelje svoja vrata otvorili za sve građanstvo.  Na raspolaganju su nam olimpijski i srednji bazen. Jedina mana je ta što je pratkično svaki dan gužva. Inače,  na Spensu se za decu organizuje škola plivanja, dok ljubiteljke rekreacije mogu da se upišu na akvarobik.
Cene ulaznica radnim danom od 9.30 i od 11.30 - 200 odrasli, 150 deca do 12 godina, radnim danom od 16.30 / od 19.30 i vikendom 250 odrasli i 200 deca do 12 godina.


Zatvoreni bazen na Klisi

Zatvoren bazen "Slana bara" je idealan za sve naše sugrađane koji žive u ovom delu grada. U sklopu njega su i dve terase. Smene su organizovane radnim danima i vikendom. Radnim danom jutarnja smena je od 6.30 do 8 sati, a na raspolaganju su četiri staze. Dnevna startuje u 12.30 a završava se u 14.30 časova kada je Novosađanima na raspolaganju devet staza. Večernja smena je od 21 do 22.45 sati, na sedam staza. Vikendom je bazen slobodan od 13 do 18 sati. Karta je od 150 dinara za decu i 350 dinara za odrasle. 


Prezident Hotel

Još jedan novosadski hotel kao posebnu uslugu izdvaja Wellness&Spa Centar za rekreaciju i opuštanje. U ovom hotelu navode da su jedinstveni po svom sadržaju. U okviru Wellness&Spa programa imaju mnoštvo individualnih ponuda, s tim što su akcenat stavili na zatvoreni bazen. Osim brčkanja u bazenu, možete da koristite tursko kupatilo, finske saune, džakuzi, tapidarium i teretanu. Ono što bi valjalo naglasiti je da je zakazivanje termina obavezno. Ovaj bazen je uglavnom rezervisan za goste hotela. 

Hotel Sole Mio 

Hotel se nalazi na Rimskim šančevima, u blizini autoputa, a u okviru Wellness centra, osim bazena, na raspolaganju su i džakuzi sa slanom vodom, hidromasažni bazen, finska sauna, parno kupatilo i blaga sauna. Bazen je urađen po poslednjim standardima i namenjen je za isplivavanje i relaksaciju. Njegove dimenzije su 18 x 4,4 metra, a dubina je 140 cm, dok je temperaturom vode 30°C. Bazen je veoma pogodan za rashlađivanje nakon saune, a odličan i za akvarobik i druge manje treninge u vodi. Termini za rekreativni bazen se zakazuju posebno. Za sat vremena plivačkog bazena za radnim danima do 14 i vikendom do 13 sati treba izdvojiti 800 dinara, a od 14 do 22 iznosi 1.500 dinara. 
 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sole Mio (@hotel_sole_mio)


Za ljubitelje opuštanja u vodi tokom vikenda, idealni su spa centru sa druge obale Dunava, tačnije u Sremu. Mnogi sugrađani ovde odlaze vikendom kako bi napunili baterije za narednu radnu nedelju. 

Premier Prezident hotel Sremski Karlovci

Hotel Premier Prezident se nalazi na samo desetak kilometara od Novog Sada. Smešten u centru Sremskih Karlovaca, odmah pored Bogoslovije Svetog Arsenija, a uz eksterijer usklađen sa ovim bajkovitim gradićem. U okviru poslovanja takođe imaju Wellness&Spa ponudu, a na raspolaganju su zatvoreni bazen, sauna, džakuzi. Ukoliko želite ovde da se rekreirate, trebalo bi bar tri dana ranije da zakažete, a ova usluga se dobija u poklon-paketu koji obuhvata noć u sobi sa francuskim ležajem za dve osobe, engleski doručak, bokal vina, bombonjeru i Wellness&Spa moment, odnosno bazen, sauna, džakuzi, teretanu. Brunch je za dve osobe na dan dolaska i staje 85 evra.

52 vikenda u Novom Sadu: Vrdnik i sva njegova čuda (FOTO)


Hotel Premier Aqua u Vrdniku

Hotel Premier Aqua s pet zvezdica smešten je na 24 kilometra od Novog Sada, a  namenjen je gostima sa dubljim džepom. U okviru hotela smešten je i ekskluzivni SPA i wellness centar. Raspolažu sa unutrašnjim i spoljnim bazenom. Unutrašnji bazen sadrži niz interesantnih bazenskih atrakcija, slapove koji omogućavaju dodatnu masažu lekovitom termalnom vodom, kao i delove sa hidro-masažnim efektima koje možete sami pokretati pritiskom na dugme.  Paket sa prenoćištem je 17.000 dinara. 


Fruške terme

U poslednje vreme vrlo popularan hotelski kompleks jer u svom sastavu ima čak devet termalnih bazena, a gostima su na raspolaganju medicinski blok i wellness centar. Kada je reč o brčkanju, Novosađani su se ovde skoro pa odomaćili, a kako i ne bi kada se centralni unutrašnji bazen sa "brzom rekom" i masažerima i vodenim mlaznicama proteže kroz skoro celu prostoriju. Poseduju i unutrašnjo-spoljašnji bazen za isplivavanje, panoramski mozaik-bazen sa pogledom na banju Vrdnik, spoljašnji 25-metarski plivačko-rekreativni bazen. I to nije sve, jer su na raspolaganju i veliki otvoreni bazen sa "infinity" pogledom na banju Vrdnik, ali i veliki plivačko-rekreativni bazen. Često im dolaze porodice s malom decom jer je to pravi raj i za mališane. Osim standardnog dečjeg bazena, u ponudi je i bazenčić sa pećinom i toboganom. Temperatura vode je od 29 do 33 stepena Celzijusa. Korišćenje bazena radnim danima je  3.900 dinara, vikendom 4.900 dinara. Za decu do pet godina bazen je besplatan, dok za decu do 12 godina staje 1.950, odnosno vikendom – 2.450 dinara.


Hotel Termal 

Takođe se nalazi u Vrdniku, a čuven po najvećem zatvorenom bazenu u Srbiji. Termal nudi i olimpijski bazen na otvorenom, kao i dečje bazene na otvorenom i u zatvorenom prostoru, sa termalnom vodom konstantne temperature od 32,8 stepeni Celzijusa. Osim ljudima koji pate od reumatskih oboljenja, utvrđeno je i da lekovite vode Vrdnika pomažu osobama sa različitim srčanim oboljenjima. Takođe, mesto je dobar izbor i za predah od savremenog načina života. Cena ulaznice je od 250 do 500 dinara. 

"Petroland"

Aquapark Petroland je od jula prošle godine u svoj program uveo je wellness&spa, zatvorene bazene i zatvorene velike tobogane. Relaks bazen, upadni bazen za spuštanje niz tobogane su ispunjeni toplom termalnom vodom sa temperaturom iznad 32 stepena Celzijusa. Ovde imaju i dečji bazen sa atrakcijama, ali i džakuzi čija je temperatura vode iznad 30 stepeni. U zatvorenom delu kompleksa su na raspolaganju i veliki tobogani twister, black hole i crazy corn...

Od 30.01.2023. objekat je zatvoren "zbog unapređenja usluga za svoje korisnike".

Oceni vest:
9
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stohadin

  pre 479 dana i 14 sati

  Za relaksaciju je Morahalom banja zakon.
  Uvek se odlično provedem bilo koje da je godišnje doba.
  Odem i na 2 noćenja 3 dana na bazi polupansiona radnim danima.....
  Milina.

  Oceni komentar:
  7
  47
 • ana

  pre 479 dana i 12 sati

  Vecina su hoteli, ekskluziva, ne za obicne gradjane NS..

  Oceni komentar:
  4
  50
 • IZNOGUD

  pre 479 dana i 9 sati

  Spens,Termal i Klisa....ovo drugo je suviše skupo...

  Oceni komentar:
  5
  41
 • Maja

  pre 129 dana i 16 sati

  Bili smo skoro u "Stanisicama ",spa centru "Leonida",20evra celodnevni boravak,5vrsta sauna,tepidarijum,hladno bure,mantil i peskir.Ovo sve za porodicu od 4osobe jako skupo.

  Oceni komentar:
  0
  6