BRNABIĆ: Jednokratna pomoć penzionerima u narednih deset dana

BRNABIĆ: Jednokratna pomoć penzionerima u narednih deset dana

Premijerka Republike Srbije izjavila je da će u narednih deset dana penzionerima stići najavljena podrška od 5.000 dinara, a da će od 1. januara svim penzionerima penzija biti veća pet odsto.

Ana Brnabić je u Centru "Sava" – gde je predstavljena personalizovana senior-kartica za penzionere – rekla da će od sledeće godine, kada se učešće u BDP-u svede na 11 odsto, moći da se počne sa ukidanjem Zakona o smanjenju penzija i sa usklađivanjem penzija dva puta godišnje.

Premijerka je rekla da će posle povećanja penzija za pet odsto, za 90 odsto penzionera ta primanja biti veća nego pre 2014. godine.

- Drago mi je što smo uspeli da sve ono što je ušteđeno merama fiskalne discipline i fiskalne konsolidacije počnemo da vraćamo vama i to je u prethodne dve godine bilo skromno, ali je bilo onoliko koliko smo mogli, 1,25 odsto, 1,75 odsto, ali ovo je godina u kojoj se vidi da smo odgovorno postupali prema onome što smo uštedeli svi zajedno – rekla je Brnabić nakon predstavljanja senior-kartice za penzionere.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ bez vode jkp lisje protest taksista sahrane novi sad Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije Aleksandar Vučić jkp novosadska toplana Isključenje struje 27. novosadski maraton raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad novosađani isključenja struje vremenska prognoza novi sad novosadska policija betanija isključenje vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija izmena režima saobraćaja novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad bebe servisne informacije novi sad bez struje elektrovojvodina