BRNABIĆ: Potpisaćemo sporazum o ukidanju rominga sa Grčkom

BRNABIĆ: Potpisaćemo sporazum o ukidanju rominga sa Grčkom

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je danas važnu vest. Kako je rekla u izjavi za Tanjug: "Srbija i Grčka sledeće nedelje potpisuju sporazum o ukidanju naplate rominga".

Premijerka se u Atini sastala sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu.

Ana Brnabić je grčkoj predsednici zahvalila na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na EU putu, na zagovaranju proširenja i istakla da ta podrška Grčke mnogo znači Srbiji, jer su evropske integracije važan preduslov dugoročne stabilnosti.

Ona je predsednici čestitala jubilej Grčke, budući da ta zemlja ove godine obeležava 200 godina od oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti 1821. godine, ali i na tome što je Katerina Sakelaropulu prva predsednica Grčke u istoriji.

Uvek se radujem kao premijerka Srbije kada ovde imam sastanke, zajedničkim projektima, jer je Grčka jedan od najvećih partnera Srbije, politički i ekonomski, a dva naroda vezuju bratska osećanja –  rekla je Ana Brnabić.

Poželevši dobrodošlicu premijerki Srbije, predsednica Grčke joj se zahvalila na učešću u proslavi velikog jubileja, što, kako je istakla, pokazuje izuzetne odnose zemalja i istorijske veze naših naroda.

– Verujem da će posle pandemije odnosi zemalja da ojačaju o razviju se još više – rekla je Katerina Sakelaropulu.

Ona je napomenula da je Grčka zainteresovana za razvoj strateških odnosa sa Srbijom u svim sektorima.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan