Brnabić proteste navodi kao glavni uzrok rasta broja obolelih

Brnabić proteste navodi kao glavni uzrok rasta broja obolelih

Premijerka Ana Brnabić na konferenciji Kriznog štaba je izjavila da je "sada već očigledno i van svake sumnje da je ovaj rast broja novozaraženih posledica protesta koje smo imali". "To je ono što nam dolazi na naplatu, kao što smo i rekli", rekla je ona, dodajući da se situacija u Šapcu i Novom Pazaru smiruje, kao i da ima razloga za optimizam i da će se videti rezultati mera i discipline građana.

Prema rečima Brnabić, "daleko najveći rast broja zaraženih je u Beogradu".

Imamo i dalje dosta nestabilnu situaciju u Kraljevu i rast broja zaraženih u Novom Sadu. Za razliku od ovih gradova, vidimo smirivanje situacije u Šapcu i Novom Pazaru, tako da mi to daje razlog za određeni optimizam. Pre svega zaista sada je već očigledno i van svake sumnje da je ovaj rast broja novozaraženih posledica protesta koje smo imali, to je ono što nam dolazi na naplatu, kao što smo i rekli. Za mene je ovo očekivano, a kad vam je nešto očekivano, onda se nekako sa tim brojevima i lakše nosite. Beograd smo proteklih dana imali nešto stabilniji, pa smo imali rast broja danas i juče, situacija se pogoršala u protekla dva dana, ako pomislite da ti protesti nisu u danima dugo trajali, realno je da uskoro krenemo da vidimo ponovo pad broja novozaraženih, jer je zaista najveći procenat u Beogradu – rekla je ona.

Dodala je da je drugi razlog za njen optimizam "što su građani zaista disciplinovani".

U  najvećoj meri poštuju sve preventivne mere, svu zaštitu, poslušali su apele Kriznog štaba. Sve u svemu, zaista znam da ćemo videti rezultate mera koje smo donosili i discipline građana. Danas smo na sednici Vlade usvojili nove mere koje od sutra stupaju na snagu - obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima na čitavoj teritoriji Srbije, zabrana organizovanog okupljanja više od 10 ljudi na zatvorenom i otvorenom, preporuka za nošenje maske i na otovrenom, obaveza nošenja tamo gde je nemoguće održati distancu od 1,5 metra... Očekujem da će u narednim danima i ove dodatne mere doneti rezultate, u ovom trenutku situacija zaiste jeste teška, ja makar sada gajim blagi optimizam, zato što vidim da smo se svi zajedno uključili u borbu, hvala svim građanima koji poštuju mere, koji su disciplinovani –  kaže ona.

Ostatak vesti možete da pročitate OVDE

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ne slažem se

  pre 670 dana i 11 sati

  A ja kao glavni uzrok porasta zaraženosti vidim prelete NATO aviona noću, i prskanje aerosola sa virusom.
  Poznat je naš kukavičluk da stanemo na put tome.
  Najlakše je optužiti narod. Pa azboga, imamo već 8 godina iskustva sa uvredama i optuživanjem naroda putem medija kojima upravlja vlast.
  Takozvana regularno izabrana.
  Možda je nekom i zaprećeno otvoreno.
  Prskaćemo ti narod dok ne potpišeš za Kosovo.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Aleksandar NS

  pre 670 dana i 10 sati

  Gospodine Brnabić, molim vas budite tako dobri (kao što ste lepi) i proverite podatke 3 dana pre izbora. Ustvari ne morate, ja ću vam reći, duplirao se broj zaraženih. Ali verovatno zbog opozicije koja je organizovala proteste. A da proverite podatke 15 dana posle derbija? Ma ustvari to je opozicija organizovala 20.000 debila da se natrpaju na stadion da bi se što više vaših glasača zarazilo :D I za kraj pitanje: Dokle ćete bre gospodine Brnaba da ljude smatrate debilima? Karma je kurva i dođe kad se najmanje nadate. A doći će kad tad :D

  Oceni komentar:
  0
  6