BRNABIĆ: Radi se istraživanje svih vakcina u Srbiji, pokazatelji trenutno "jako dobri"

BRNABIĆ: Radi se istraživanje svih vakcina u Srbiji, pokazatelji trenutno "jako dobri"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se radi istraživanje efikasnosti, odnosno efektivnosti svih vakcina protiv korona virusa koje su u upotrebi u našoj zemlji.

– Radi se istraživanje svih vakcina koje imamo i kojima vakcinišemo stanovništvo, radimo to i za "Sinofarm", "Fajzer", "Sputnjik" i "AstraZeneka" vakcinu, i u ovom trenutku pokazatelji su jako dobri – rekla je Brnabić novinarima na aerodromu upitana da li se u Srbiji radi istraživanje efektivnosti kineske vakcine.

Na pitanje da li se razmatra da građani koji posle 40 dana od druge doze nisu razvili dovoljan nivo antitela prime treću dozu kineske vakcine, Brnabić je rekla da bi sve što se tiče eventualne treće doze ostavila stručnim službama, koje savetuju vladu i Krizni štab.

– U ovom trenutku se ne razmatra davanje treće doze, ali ako to bude preporuka samog proizvođača, to će biti uzeto u obzir. Dakle, preporuka proizvođača i analize koje mi radimo, ALIMS, Krizni štab i naše Nacionalno telo za imunizaciju – rekla je Brnabić, a preneo je Tanjug.

Oceni vest:
1
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mačketing

  pre 456 dana i 3 sata

  Voleo bih da nam ovakve vesti saopštava neki diplomirani mikrobiolog ili bar farmaceut.
  Oli neko sa Torlaka.
  Ne verujem političarima ništa što kažu. Kao da mi je ovo rekao Bil Gejts, eto.
  Sve im je marketing (nauka o lažima).

  Oceni komentar:
  0
  7