BRNABIĆ: Zabrana kretanja ukoliko do 1. decembra mere ne daju rezultate

BRNABIĆ: Zabrana kretanja ukoliko do 1. decembra mere ne daju rezultate

Ukoliko mere koje su donete ne daju rezultate do 1. decembra, sledeća mera u borbi protiv korona virusa je zabrana kretanja, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da u ovom trenutku ne želi o tome da razmišlja.

Ona je za TV Pink navela da zabrana kretanja donosi mnogim ljudima ozbiljne probleme, jer brzo moraju da se izdaju dozvole za kretanje građanima koji čuvaju bake i deke, starije, svim ljudima koji rade treću smenu, lekarima i medicinskim sestrama...

– Međutim, nećemo se libiti da uvedemo bilo koje restriktivne mere koje će značiti očuvanje života ljudi, ali i privrede  – naglasila je Ana Brnabić, prenosi Tanjug.

Napominje da je važna lična odgovornost, da je Srbija u junu i julu uspela da se izbori samo zahvaljujući tome što su građani pokazali ličnu odgovornost.

Napominje da se u borbi sa korona virusom ne trude da ugode svima, već da balansiraju između zaštite zdravlja ljudi i zdravstvenog sistema i privrede i ekonomije.

– Mora se naći mera. Mora se voditi računa i o privredi, jer sva pomoć i podrška zdravstvenom sistemu ide iz budžeta, koji puni privreda – navela je ona.

Oceni vest:
1
11

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • U svemu ima nečeg dobrog

    pre 1249 dana i 14 sati

    Kad samo pomislim na onaj mir ispod prozora i pročišćenje vazduha - ne mogu da se bunim.
    Stanujem pored semafora i tu količinu divljaštva je nemoguće opisati.

    Oceni komentar:
    0
    9
  • Miodrag

    pre 1249 dana i 7 sati

    Mislim da je krajnje vreme da uvedete policijski čas.Izgleda jedino tako možete isprovocirati ljude da izadju na ulice.A bez "ulice" vi nećete sjašiti sa ledja ovog napaćenog i preplašenog naroda.Uveli ste strahovladu,ali obiće vam se to o glavu...

    Oceni komentar:
    1
    12