BRNABIĆ: Zatvaramo škole i vrtiće ako stručnjaci tako kažu

BRNABIĆ: Zatvaramo škole i vrtiće ako stručnjaci tako kažu

Predsednica Vlade Srbije rekla je danas da će učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjih škola preći na onlajn nastavu i da će vrtići biti zatvoreni ako tako budu savetovali stručnjaci iz Kriznog štaba.

Ana Brnabić je naglasila da će saslušati mišljenje i preporuke stručnog dela Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici u vezi sa načinom odvijanja nastave u školama za starije razrede i radu vrtića.

Jedna od njihovih preporuka je bila da razmislimo o onlajn nastavi za starije razrede, dakle u osnovnim školama od petog do osmog razreda i srednjim školama. Ako se to sutra bude potvrdilo moći će da se u najkraćem roku pređe na onlajn nastavu jer je za to sve tehnički spremno. I dalje mislim da, što se tiče najmlađih učenika, da je njima najbezbednije u školama, ali ako me drugačije savetuju stručnjaci, nemamo nikakav problem da njihov savet i usvojimo. Isto važi i za vrtiće. Zaista, na pritisak javnosti ja ne mogu tako da donosim odluke. Moraju zaista stručni ljudi da mi kažu da je to pravi način, da je to bezbednije nego da decu čuvaju bake i deke kod kuće − navela je Brnabić.

Premijerka je dodala da se država trudi da omogući da vakcine protiv Kovid-19 budu u Srbiji tokom decembra, ali je navela i da će to zavisiti od toga koliko se brzo registruju u zemljama porekla.

Mi smo deo COVAX mehanizma, ali takođe i bilateralno razgovaramo sa svim stranama. Od američkog “Fajzera” sa kojim imamo predugovor, kineskog “Sinufarma” sa kojim u ovom trenutku radimo na predugovoru, imamo komunikaciju sa ruskim proizvođačem “Sputnjik 5” vakcine, takođe i sa “AstraZenekom". Država već duže vreme radi na tome kako bi Srbija bila jedna od prvih zemalja koja će imati pristup vakcinama – istakla je premijerka.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan