"BROD TEATAR": Večeras predstava "Sanatorijum", u subotu džez koncert

"BROD TEATAR": Večeras predstava "Sanatorijum", u subotu džez koncert

Studentski kulturni centar Novog Sada pripremio je zanimljiv program za ljubitelje teatra i kvalitetne muzike.

Danas, 29. jula, s početkom u  21 čas, na "Brodu Teatar" održaće se  predstava "Sanatorijum".
 
Radnja komada smeštena je u sanatorijum "Višnjik", gde je nekad boravila čitava duhovno poremećena elita Zapadne Evrope, a sada su tu smeštena samo tri bolesnika: Herbert Georg Bojtler koji veruje da je Njutn, Ernst Hajnrih Ernesti koji umišlja da je Ajnštajn i Johan Vilhem Mebijus kojem se ukazuje kralj Solomon. Jedan od njih je pre tri meseca ubio bolničarku, a sada se slučaj ponovio.
 
Komad donosi neverovatan trilerski obrt. Ispostavlja se da niko nije ono za šta se izdaje.
 
U fatamorganičnoj crnoj komediji još jednom će se postaviti pitanja - da li postoji naučnička etika, da li je i NEčinjenje zločin, kako je moguće da uvek kasno prepoznamo diktatore među nama i zašto je svaka velika ideja koja je trebalo da služi čovečanstvu postala njen egzekutor.
 
U predstavi "Sanatorium" uloge tumače: Stefan Pavlović, Dragana Miletić, Pavle Tasić, Nina Nedeljković, Miloš Milojević, Jana Mijailović, Nikolina Bojović, Dušan Nedeljković i Aleksandar Petrović.
 
U subotu, 30. jula, takođe  s početkom u  21 čas, na "Brodu Teatar" koncert će održati džez sastav Esoteric Oil Lamp.
 
Kako navode organizatori, u pitanju je totalno slobodan četverac, koji muziku stvara na licu mesta vođen spiritom u sadašnjem trenutku a koji čine Vojislav Savkov (saksofon), Marko Ćurčić (bas), Aleksandar Škorić (bubnjevi) i  Aca Pejčić (klavijature, kaval, saksofon).
 
Aca Pejčić je rođen 1985 u Kruševcu. Preko očeve harmonike upoznaje lepotu šlagera i evergrin muzike i od tada počinje njegova muzička pustolovina. Upisuje muzičku školu "Stevan Hristi" u Kruševcu gde uči harmoniku i uzima privatne časove klavira nakon čega upisuje srednju muzičku - teoretski odsek. U prvoj godini otkriva džez i počinje da se zanima za srodne muzičke pravce. U završnoj godini sa Art Funk Jazz Bandom doživljava svoj prvi javni nastup. 2004. dolazi u Kragujevac gde upisuje Muzičku akademiju - odsek za opštu muzičku pedagogiju. U Kragujevcu upoznaje Sašu Rankovića i kasnije Maksa Kočetovog koji ostavljaju veliki uticaj na njegov muzički razvoj. Od 2006. aktivan je na kragujevačkoj muzičkoj sceni i svira na raznim projektima: Heart Discount Jazz Band, Non-Resident Trio, This & That Quartet, Lazy Cats, Fitnes, Bliks, Kočetov kvintet, Esoteric Oil Lamp... Takođe nastupa u raznim džez postavama u Kruševcu i Beogradu. 
 

Vojislav Savkov, saksofonista, svirao je gotovo sa svim jazz muzičarima iz Novog Sada, sa muzičarima iz Srbije, ali i drugih zemalja Evrope, uvek otvoren za saradnju i posvećen otkrivanju novih muzičkih saznanja. Voja Savkov je proputovao istok i Južnu Ameriku kroz um i telo spiritualnog putnika. Svoja iskustva deli kroz reči, muziku i meditativno prisustvo svog postojanja.
 
Marko Čurčić je basista zarobljen u sedamdesetim. Čovek Bluz. Njegova je stara rock’n’roll duša poslata u sadašnjicu da nas podseti na zlatno vreme muzike.
 
Aleksandar Škorić svira bubnjeve, član je brojnih jazz sastava…
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad porodilište JGSP "Novi Sad" Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja novosađani isključenje vode novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje servisne informacije sahrane jkp lisje raspored sahrana novi sad elektrovojvodina Vreme u Srbiji štrand novorođenčad gradsko groblje bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo radosne vesti RHMZ jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu bez struje bebe betanija novi sad