Broj novoobolelih od korona virusa po gradovima u Srbiji

Broj novoobolelih od korona virusa po gradovima u Srbiji

U Srbiji je ponovo zabeleženo više od dve hiljade (2.181) novih slučajeva korone, a Beograd i dalje prednjači u broju zaraženih.

Tako je u poslednja 24 sata u prestonici zabaleženo 44 odsto od ukupnog broja obolelih, odnosno, čak 969 slučajeva. 

Najkritičnije korona žarište u Srbiji je, bez premca, glavni grad koji sam beleži skoro 1.000 obolelih dnevno. Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je jutros da očekuje da će taj broj nastaviti da raste, dok je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izneo podatak da je svaki peti testirani bio kovid pozitivan, piše "Blic".

Odmah posle Beograda na listi korona žarišta je i Novi Sad koji u poslednja 24 sata broji 157 zaraženih (7,2% od ukupnog broja u Srbiji). Podsećamo, gradonačenlik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je, zaklјučno sa jučerašnjim danom, u Novom Sadu inficirano 4.776 osoba, a trenutno ima 1.340 aktivnih slučajeva.

Na trećem mestu u Srbiji po broju novozaraženih je Valjevo sa 80 novih slučajeva, što je porast u odnosu na jučerašnjih 64. U svim opštinama Kolubarskog okruga broj kovid pozitivnih se povećava, osim opštine Osečina gde juče nije zabeležen nijedan novi slučaj kovida.

Kragujevac koji je u prethodnom periodu bio u vrhu ove neslavne liste, a onda se "izgubio", ponovo se popeo na četvrto mesto sa 65 zaraženih u poslednja 24 sata. Odmah posle njega na listi je Kraljevo sa 55 novoobolelih. 

Treći najveći grad u Srbiji – Niš, našao se na šestom mestu današnjeg korona preseka sa 50 novih potvrđenih slučajeva. U stopu ga prati Šabac sa 42 zaražena, a u vrh liste je izbila i Loznica sa 33 novozaraženih.

Ostali gradovi u Srbiji u poslednja 24 sata zabeležili su manje od 30 novozaraženih, prenosi "Blic".

Kako javlja Radio 021, u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 116 pаciјenata оbоlеlih оd korona virusа. Оd tоgа, kod tri pacijenta, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu invazivne mеhаničkе vеntilаciјеU Vojnoj bolnici u Petrovaradinu smešteno je osam kovid pacijenata.

Za sutra je najavljena nova sednica Kriznog štaba na kojoj će se između ostalog razgovarati o alarmantnoj epidemiološkoj situaciji u Beogradu, ali i o produžavanju jesenjeg raspusta za učenike osnovnih škola.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan