Broj preminulih od Kovida-19 u Novom Sadu u poslednjih mesec dana i dalje nepoznat

Broj preminulih od Kovida-19 u Novom Sadu u poslednjih mesec dana i dalje nepoznat

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i ministar zdravlja Zlatibor Lončar okupili su danas na Ribarskom ostrvu direktore kovid bolnica u pokrajini kako bi im se zahvalili za petomesečnu borbu na prvoj liniji fronta, ali i čuli šta treba preduzeti kako bi se ta borba vodila efikasnije i uspešnije.

Kako javlja "Danas", na vanrednoj konferenciji za medije koja je održana tom prilikom, dr Gojković je izjavio da je u svim vojvođanskim bolnicama trenutno na lečenju oko 720 pacijenata i da već pet, šest dana opada njihov broj, odnosno raste broj onih koji su otpušteni.

U Kliničkom centru Vojvodine od početka epidemije korona virusa preminulo je oko 120 pacijenata, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, ali nije odgovorio na pitanje koliko je pacijenata izgubilo životnu bitku u poslednjih mesec dana. U novinarskim krugovima kruže gotovo pouzdane informacije da je preminulo više desetina ljudi, ali se to iz nepoznatih razloga prećutkuje. O tome nije želela da govori ni direktorka KCV-a Edita Stokić, koja je sa strane pratila izlaganje kolega, piše "Danas".

Gojković je kazao da je u Novom Sadu epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, ali nema povećanja broja obolelih, iako je njihov broj i dalje veoma veliki – broj aktivnih slučajeva je oko 1.800. Od početka epidemije u pokrajini je od Kovida-19 obolelo oko 5.500 ljudi, aktivno je 3.790 slučajeva u samoizolaciji dok je u Kliničkom centru Vojvodine lečeno blizu 1.600 pacijenata. Sada je na lečenju 265, dok je 16 pacijenata na respiratorima.

Kada je reč o uključivanju privatnih laboratorija u testiranje na prisustvo korona virusa, ministar Lončar je rekao da je 27 laboratorija dobilo dozvolu za serološka testiranja, odnosno brze testove.

Šta se jpš moglo čuti na konferenciji za novinare, pročitajte na sajtu "Danasa".

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera

  pre 853 dana i 16 sati

  Pa jel nema u Banovini mesta za okupljanje direktora kovid bolnica sa minstrom nego mora na Ribarcu ....... arce li se drzavne pare ili Zoki placa lovom od laziranih saobracajki?!

  Oceni komentar:
  2
  19
 • Naravno

  pre 853 dana i 3 sata

  Arče se pare.
  Tako rade alfa psi.
  I ti i ja tu ne možemo ništa.
  (U stvari, njima je zbog stresa to potrebno. Ima se, može se.)

  Oceni komentar:
  0
  10