BRONZANI TEN NA PRIRODAN NAČIN: Pet zdravih namirnica koje treba da konzumirate

BRONZANI TEN NA PRIRODAN NAČIN: Pet zdravih namirnica koje treba da konzumirate

Da li ste znali da postoje namirnice koje pospešuju bronzani i zavodljiv ten i to na prirodan način?

Tokom letnjih meseci, žene obožavaju da imaju preplanuli ten, te se rado odlučuju na solarijum koji je veoma štetan za kožu ili se previše izlažu suncu. Otkrivamo vam bolje i zdravije rešenje!

Zapravo, karotenoidi doprinose tome da vaša koža bude zdrava i preplanula. A oni se nalaze, kako u određenom voću, tako i u povrću. Ovo su neki od njih:


Slatki krompir – batat

Sadrži u sebi veliku količinu beta karotena, prirodni biljni pigment, koji štiti vašu kožu od prevelikog UV zračenja, a takođe pospešuje dodatno tamnjenje dok ste na suncu.


Šargarepa

Stručnjaci savetuju da je beta karoten – provitamin A, koji se nalazi u šargarepi u većim količinama, uvek bolje unositi na prirodan način. Osim lepog tena, pojačaće i vaš imunitet.


Paradajz

Paradajz pomaže tamnjenju kože. Uvek možete da napravite salatu u kombinaciji sa šargarepom ili da pijete sok od paradajza.


Kajsija

Uveliko je sezona kajsija, a on su još jedna od namirnica koje će učiniti vaš ten bronzanim. Jedite ih u većim količinama i primetićete razliku.


Spanać

Spanać u kombinaciji sa jajima je pun pogodak! Spanać je poželjno da jedete sirov, a možete i da napravite salatu od njega. Jaja, s druge strane, pomoći će da bronzani ten duže traje.

Zatim odlični saveznici u prirodnom tamnjenju kože su i dinja, breskva, šljiva i grejpfrut, kelj i kupus.

Takođe, ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti, pogotovo u letnjem periodu. Redovno hidrirajte kožu kako bi ostala zdrava, elastična i zadržala boju. Preporučljivo je da svakodnevno pijete do dva litra vode.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan