Bubalo oslobođen optužbi za zloupotrebu prilikom prodaje Luke Beograd

Bubalo oslobođen optužbi za zloupotrebu prilikom prodaje Luke Beograd

Apelacioni sud Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi nekadašnjeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i ostale optužene za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine.

Ovom odlukom potvrđena je druga prvostepena presuda Specijalnog suda koji je zaključio da nije dokazano da su oni počili krivično delo zloupotreba službenog položaja. I prvom prvostepenom presudom Predrag Bubalo i ostali su bili oslobođeni od optužbi.

Predmet "Luka Beograd" je jedan od predmeta na spisku 24 sporne privatizacije. U ovom postupku pored Bubala otpužbi su oslobođeni izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević i Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović, bivši direktor Privrednog društva "Luka Beograd" AD Miroslav Drobac i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušan Kosovac, prenosi "Dnevnik".

Apelacioni sud je detaljno obrazložio svoj stav u odluci koja je danas objavljena na njegovom sajtu. Sud je zaključio da se u konkretnom slučaju ne radi o privatizaciji, te da stoga nema mesta ni tvrdnji da su okrivljeni Đorđević, Mrđa i Misailović postupili suprotno Zakonu o privatizaciji.

Kako Luka Beograd nije bila subjekt privatizacije i kako nije postojalo kršenje propisa od strane rukovodilaca Agencije za privatizaciju Đorđevića, Mrđe i Misailovića, pa ni od strane Dragutinovića i Gračanca iz Akcijskog fonda postavlja se pitanje kako je Bubalo mogao postupati suprotno članu 62. Zakona o privatizaciji kojim je, između ostalog, propisano da nadzor nad primenom odredaba tog Zakona i propisa donetih na osnovu njega vrši ministastvo nadležno za poslove privatizacije − naveo je Apelacioni sud.

Celu presudu možete pročitati na sajtu suda.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan