Budisavčani konačno mogu da podnesu zahtev za priključak na kanalizaciju

Budisavčani konačno mogu da podnesu zahtev za priključak na kanalizaciju

Nedavnim završetkom radova na izgradnji kanalizacione mreže u Budisavi stvoreni su uslovi da JKP "Vodovod i kanalizacija" počne izgradnju kanalizacionih priključaka, kako bi konačno to prigradsko naselje dobilo dugo očekivanu kanalizaciju.

Budisavčani ovih dana u "Vodovodovim" prostorijama u Novom Sadu podnose zahteve za izradu kanalizacionog priključka, a uskoro bi trebalo i da sa tim JKP zaključe ugovore o izvođenju radova.

- Da bi jedno domaćinstvo moglo da se legalno priključi na kanalizacionu mrežu, neophodno je da je objekat koji se priključuje legalan, ili da je u procesu ozakonjenja - napominju, za "Novosti", nadležni u "Vodovodu".

Kao dokaz o legalnosti objekta, vlasnik podnosi izvod iz katastra ili drugi odgovarajući dokument koji je naveden u obaveštenju podeljenom domaćinstvima. Uz to se prilaže i fotokopija lične karte.

Kada posle desetak dana od podnošenja zahteva građani zaključe ugovore, treba da bude izgrađeno ukupno 800 kanalizacionih priključaka. Radnici i mehanizacija "Vodovoda" će im obezbediti priključak od uličnog voda do metar u dvorištu, kanalizacioni vod treba da uradi svako u svojoj režiji.

- Cena kanalizacionog priključka je 58.000 dinara, a taj iznos može da se isplati u 24 mesečne rate - preciziraju u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Kada i ti poslednji radovi budu okončani, Budisava će posle više od tri decenije od prvih najava pa preko obećanja predstavnika lokalnih i pokrajinskih vlasti svih ovih godina, konačno dobiti kanalizaciju i rešiti se hroničnog problema septičkih jama.

Do kraja ove godine JKP "Vodovod i kanalizacija" će izgraditi ukupno oko 2.500 kanalizacionih priključaka u Budisavi, Kovilju, Adicama, Futogu, Veterniku i ostalim naseljima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan