Budućnost je u alternativi 

Budućnost je u alternativi 

Završna konferencija projekta pod nazivom "Budućnost je u alternativi" organizovana je u petak u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma u okviru Sajma saobraćaja. 

Konferencija je realizovana u okviru projekta "Gasi svetlo da ti budućnost ne bude mračna" kojeg sprovodi udruženje građana "Srbija, moj dom" uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo. 

Osnovni ciljevi projekta su podizanje svesti i znanja učenika osnovnih i srednjih škola o uštedi energije i posledicama neefikasnog korišćenja energije, kao i povećanje korišćenja električnih vozila kao održivih vidova prevoza, čime bi se doprinelo smanjenju emisije štetnih gasova i efekta staklene bašte. Transportna politika koju bi naši gradovi trebalo da slede jeste veća upotreba zelenih vidova prevoza. 


Predavanjima su prisustvovali učenici Saobraćajne škole "Pinki" i Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" iz Novog Sada. 

Konferenciju je otvorio Dejan Radivojev, master inženjer saobraćaja i doktorand na smeru "Saobraćaj" na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Dejan je kao koordinator projekta predstavio aktivnosti koje su realizovane tokom projekta. 

Predavanje pod nazivom "Značaj i koristi vožnje bicikla u Novom Sadu" održala je Jasna Žugić iz udruženja Novosadska biciklistička inicijativa. Predstavila je sve prednosti vožnje bicikla. Takođe, predstavila je i aktivnosti koje ovo udruženje realizuje u oktobru i pozvala prisutne da učestvuju u ovim aktivnostima. Milan Manojlović
iz kompanije "E prime" održao je predavanje pod nazivom "Električni bicikli – rešenje za gradsku gužvu". Na ovom predavanju predstavljene su prednosti korišćenja električnog bicikla, kao i proizvodi koje kompanija E prime proizvodi. 

"Električni skuteri – 0 litara na 100 kilometara" bila je tema poslednjeg predavanja koje je održao Vladimir Anić iz kompanije "Motogrini gruppo". On je skrenuo pažnju na sve pogodnosti koje pružaju elektični skuteri, a posebno je stavio akcenat na očuvanje životne sredine. 

Gospodin Anić je koncizno i iskreno opomenuo sve prisutne da dobro razmisle o svom ponašanju i u saobraćaju i prema našoj planeti, ukazao na propuste i greške koje svakodnevno činimo i na moguća rešenja da se te greške isprave, navodi se u saopštenju sa konferencije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan