Budžet grada: Dodeljeno 94,9 miliona dinara za projekte iz kulture

Budžet grada: Dodeljeno 94,9 miliona dinara za projekte iz kulture

Komisija Uprave za kulturu odabrala je projekte koji će ove godine iz gradskog budžeta dobiti 94,9 miliona dinara.

Prema rezultatima konkursa ove godine je 340 udruženja, ustanova i drugih organizacija poslalo 538 projekata u vrednosti od milijardu i po dinara, pri čemu su od Grada tražili da ih podrže sa malo više od 600 miliona dinara.

Nakon što je komisija pregledala sve prispele predloge odabrali su 65 nosilaca, kojima će finansirati oko 100 raznih programa.

Najviše novca i ove godine su dobili Exit – 20 miliona dinara, Muzička omladina Novog Sada – 11,5 miliona (NOMUS 10 miliona i Novosadsko muzičko leto 1,5 miliona), Zmajeve dečije igre – sedam miliona, kao i Tamburica fest – 6,6 miliona dinara, te Festival uličnih svirača – šest miliona dinara.

Među projektima koji su dobili značajniju sumu novca je Udruženje "Kvart medija" koja je za projekat "Ledena šuma" dobila 5,8 miliona dinara, "Laureat - DOO za menadžment i zastupanje autora i glumaca" za "13. Beogradski festival igre"- 500.000 dinara i "Rezervisano za decu"- tri miliona dinara, Matica srpska kojoj je za razne programe pripalo 2,3 miliona dinara i "Nacionalna komora za modu Srbije" za "Serbia fashion week - jesen 2016" 1,3 miliona dinara.

Iz budžeta Grada "Novo kulturno naselje" je dobilo malo više od milion dinara, koliko je dobio i Mađarski kulturni centar "Petefi Šandor", a tačno milion Dečiji kulturni centar "Deci na dar" za više programa tokom godine.

Kompletne rezultate javnog konkursa možete pogledati OVDE

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani novosadsko porodilište bebe Isključenje struje sahrane elektrovojvodina novorođenčad servisne informacije novi sad novi sad sremski karlovci JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod bez vode jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad betanija isključenja struje RHMZ bez struje servisne informacije Vreme u Novom Sadu javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenje vode Hitna pomoć Spens gradsko groblje raspored sahrana novi sad vremenska prognoza