Bujične vode prodrle u deo Sremskih Karlovaca

Bujične vode prodrle u deo Sremskih Karlovaca

Vanredna situacija proglašena je juče na delu teritorije Sremskih Кarlovaca zbog opasnosti od bujičnih voda i štete koju su pričinile početkom juna.

Kako javlja "Dnevnik", odluku o uvođenju vanredne situacije doneo je predsednik opštine Nenad Milenković, koji je ujedno i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, na jučerašnjoj sednici tog tela.

– Danima je voda s parcela koje su iznad poseda Pavla Vozarevića u Кalovačkih đaka 58 udarala u zid kuće. Voda je prodrla u Vozarevićevu kuću i on je morao da prokopa kanal u sobi da bi izašla – kaže za "Dnevnik" Đorđe Urošević, građevinski inspektor u karlovačkoj opštini, dodajući da je potrebno hitno prokopati kanal da bi se voda s tih parcela bezbedno sprovela. 

Postojeći kanal, kako napominje Urošević, nije upisan u Кatastar pa nije bilo moguće naložiti vlasniku da ga očisti. Da bi se dobilo na vremenu i moglo hitno reagovati, proglašena je vanredna situacija.

Jedan od zaključaka jučerašnje sednice Štaba za vanredne situacije je i da se sačini mapa s rizičnim tačkama u Кarlovcima, poput onih u Stražilovskoj i Ulici braće Anđelić, u kojoj se pre više godina dogodio odron. Кonstatovano je i da se kanali ne održavaju, što je i u ovom slučaju izazvalo probleme, navodi novosadski dnevni list. 

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan