BUKOVAC: Planinski skejtbord u Parku alternativnih sportova

BUKOVAC: Planinski skejtbord u Parku alternativnih sportova

Zanimljivo sportsko takmičenje održaće se tokom vikenda u okolini Novog Sada.

Planinski skejtbord je nastao sredinom 90-ih godina 20. veka, kao želja vozača snouborda da produže sezonu vožnje. Kombinacijom snou i skejtborda, došlo se i do prvih mauntinbordova, koji su se mogli voziti po nizbrdicama, bez obzira da li su travnatog, kamenitog ili zemljanog tla. Sport se polako razvijao i rastao i sve više ljudi privlačio, pretežno snoubordera. Svake godine se širom sveta organizuju takmičenja, gde se vozači sreću, druže, razmenjuju mišljenja i stavove vezane za tehničke elemente vožnje, unapređuju svoje veštine, a ujedno i promovišu sport široj populaciji.
 
Klub planinskog skejtborda "ATB" iz Novog Sada postoji već 10 godina i u  tom razdoblju je organizovao više međunarodnih takmičenja, a među njima i dva svetska prvenstva na border cross stazi u Parku alternativnih sportova Bukovac, nadomak Novog Sada.
 
Ove godine klub "ATB" je ponovo dobio tu čast da organizuje četvrto Svetsko prvenstvo u disciplini Boarder Cross, koje ce se održati 3 i 4. septembra. Najavljen je dolazak oko stotinu takmičara iz 20-ak država širom sveta (među njima su i sad, Brazil, Panama...) i oni će se takmičiti u 5 kategorija – pro-vozači, seniori, veterani (master), juniori i ženska kategorija.
 
Članovi kluba "ATB" vredno su trenirali i predstavljaće Srbiju u svakoj od tih kategorija, s veoma realnim šansa za visok plasman.
 
Za prvi dan, 3. septembar, planirane su kvalifikacione trke u periodu od 12 do 18 sati, a glavni program i finalne trke su u nedelju, s početkom u 12 časova. U nedelju, nakon završetka finalnih trka, uslediće i takmičenje u freestyleu, gde će posetioci moći da uživaju u bravurama i atrakcijama najboljih svetskih vozača.
 
SATNICA PROGRAMA:
 
Subota 3. 9. 2016.
  09:00  - dolazak na stazu
  10:00  - zagrevanje i trening
  12:00  - kvalifikacione trke
  14:00  - pauza za ručak
  15:00  - nastavak kvalifikacija
  18:00  - objavljivanje rezultata kvalifikacionih trka i raspored grupa
 
Nedelja 4. 9. 2016.
  09:00  - dolazak na stazu
  10:00  - zagrevanje i trening
  12:00  - eliminacione trke 4cross
  15:00  - finalna trka
  16:00  - freestyle takmičenje
  17:30  - objavljivanje rezultata i proglasenje pobednika
  19:00  - after party
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani Elektrodistribucija Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod nevreme javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija JKP Vodovod i kanalizacija vlada srbije Isključenje struje Vreme u Novom Sadu bez struje betanija sahrane isključenja struje horoskop jkp lisje bez vode servisne informacije gradsko groblje detelinara isključenje vode horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina matičar novi sad servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana novorođenčad bebe novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad