BUKOVAC: Planinski skejtbord u Parku alternativnih sportova

BUKOVAC: Planinski skejtbord u Parku alternativnih sportova

Zanimljivo sportsko takmičenje održaće se tokom vikenda u okolini Novog Sada.

Planinski skejtbord je nastao sredinom 90-ih godina 20. veka, kao želja vozača snouborda da produže sezonu vožnje. Kombinacijom snou i skejtborda, došlo se i do prvih mauntinbordova, koji su se mogli voziti po nizbrdicama, bez obzira da li su travnatog, kamenitog ili zemljanog tla. Sport se polako razvijao i rastao i sve više ljudi privlačio, pretežno snoubordera. Svake godine se širom sveta organizuju takmičenja, gde se vozači sreću, druže, razmenjuju mišljenja i stavove vezane za tehničke elemente vožnje, unapređuju svoje veštine, a ujedno i promovišu sport široj populaciji.
 
Klub planinskog skejtborda "ATB" iz Novog Sada postoji već 10 godina i u  tom razdoblju je organizovao više međunarodnih takmičenja, a među njima i dva svetska prvenstva na border cross stazi u Parku alternativnih sportova Bukovac, nadomak Novog Sada.
 
Ove godine klub "ATB" je ponovo dobio tu čast da organizuje četvrto Svetsko prvenstvo u disciplini Boarder Cross, koje ce se održati 3 i 4. septembra. Najavljen je dolazak oko stotinu takmičara iz 20-ak država širom sveta (među njima su i sad, Brazil, Panama...) i oni će se takmičiti u 5 kategorija – pro-vozači, seniori, veterani (master), juniori i ženska kategorija.
 
Članovi kluba "ATB" vredno su trenirali i predstavljaće Srbiju u svakoj od tih kategorija, s veoma realnim šansa za visok plasman.
 
Za prvi dan, 3. septembar, planirane su kvalifikacione trke u periodu od 12 do 18 sati, a glavni program i finalne trke su u nedelju, s početkom u 12 časova. U nedelju, nakon završetka finalnih trka, uslediće i takmičenje u freestyleu, gde će posetioci moći da uživaju u bravurama i atrakcijama najboljih svetskih vozača.
 
SATNICA PROGRAMA:
 
Subota 3. 9. 2016.
  09:00  - dolazak na stazu
  10:00  - zagrevanje i trening
  12:00  - kvalifikacione trke
  14:00  - pauza za ručak
  15:00  - nastavak kvalifikacija
  18:00  - objavljivanje rezultata kvalifikacionih trka i raspored grupa
 
Nedelja 4. 9. 2016.
  09:00  - dolazak na stazu
  10:00  - zagrevanje i trening
  12:00  - eliminacione trke 4cross
  15:00  - finalna trka
  16:00  - freestyle takmičenje
  17:30  - objavljivanje rezultata i proglasenje pobednika
  19:00  - after party
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina novosadska policija bez vode sahrane novosađani jkp lisje servisne informacije novi sad Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza servisne informacije Spens Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana betanija isključenje vode RHMZ maturanti bez struje Vreme u Novom Sadu isključenja struje bebe raspored sahrana novi sad novorođenčad gradsko groblje novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza novi sad