ČANAK O PRESUDI MLADIĆU: Osuditi i ideologiju i politiku koja je dovela do zločina

ČANAK O PRESUDI MLADIĆU: Osuditi i ideologiju i politiku koja je dovela do zločina

Haški tribunal osudio je generala i ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata u BiH.

Povodom presude, među prvima se oglasio lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je za sajt ove političke partije izjavio sledeće:

- Presudu Ratku Mladiću treba razumeti ne samo kao presudu čoveku odgovornom za najveći ratni zločin u Evropi od Drugog svetskog rata, nego i kao presudu ideologiji i svima koji su te zločine planirali, koordinirali i sprovodili. Istim onima koji su od imena Ratka Mladića napravili ratni poklič huligana i kriminalaca, koji bi takve zločine bili spremni da ponove. Oni su te planove kovali u Beogradu, a ne na Palama – navodi lider LSV, dodajući da krivicu pojedinaca nipošto ne treba dovoditi u vezu sa čitavim narodom, jer bi to, kaže, "bilo nepravedno i neistinito".

- Sada je neophodno da se čuje glas i javnosti i nadležnih državnih organa Republike Srbije koji će konačno i nedvosmisleno osuditi upravo politiku i ideoligiju koja je dovela do toga da ime Ratka Mladića bude simbol zločina i genocida. To je važan korak ka uspostavljanju politike trajnog pomirenja u regionu – kaže na kraju saopštenja za javnost Nenad Čanak.
Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Cile

  pre 312 dana i 1 sat

  Crnokosuljas Canak

  Oceni komentar:
  0
  0
jkp čistoća JKP Vodovod i kanalizacija bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo telep Miroslav Antić novi sad petrovaradinska tvrđava milorad kapor elektrovojvodina isključenje vode bebe Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod klisa Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad novosađani jkp novosadska toplana betanija novosadsko porodilište vremenska prognoza novorođenčad isključenja struje bez grejanja bez tople vode Isključenje struje bez vode zdravlje matičar