"ČARDE I BANDE": Kulinarski majstori pripremili preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša (FOTO)

"ČARDE I BANDE": Kulinarski majstori pripremili preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša (FOTO)

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prvom festivalu "Čarde i bande" 6. i 7. oktobra u Novom Sadu, saopštili su organizatori te manifestacije.

Festival je održan na platou Sunčanog keja, preko puta Doma vojske, a riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.


Prvi festival riblje čorbe i tamburaške muzike počeo je povorkom tamburaša od Trga slobode do Sunčanog keja, a svečano ga je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

- Novi Sad na ovaj način promoviše važan deo svoje turističke ponude. Uživajte u Dunavu, specijalitetima iz dunavskih čardi i pesmi tamburaša – kazao je Radojević.


Kulinarski majstori pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250 kilograma šarana i druge vrste ribe.

- Veliki odziv Novosađana potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju – kaže se u saopštenju organizatora, kompanije “Color Media Communications” i Udruženja "Reka".


UČESNICI: Riblju čorbu od šarana pripremali su šampioni ribljeg paprikaša iz Mađarske, Hrvatski športsko ribolovni savez, ŠRD " Bjelovar", Smrki & Restoran Vrške – Vukovar, "Racoon" – Centar za promociju i pospešivanje ribarskog turuzma u kulinarstvu – Ljubljana, Čarda "Kod Švabe" – Bački Monoštor, Riblja čarda "Nećko" – Ribarsko ostrvo, Bačko Novo Selo, Dragan Grcić –Šampionska čorba, Čarda " Aqua Doria " Petrovaradin i Čarda "Mačak" – Novi Sad.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan