Časovi bezbednosti za mališane: Upoznavanje školaraca sa saobraćajnim pravilima

Časovi bezbednosti za mališane: Upoznavanje školaraca sa saobraćajnim pravilima

Besplatni časovi bezbednosti namenjeni prvenstveno predškolcima i školarcima kao i svim građanima biće održani sutra, 18. septembra, u 10 časova na Trgu slobode u okviru projekta "Smanji gas".

Učesnicima će se pridružiti i promoter projekta gđa. Nada Macura, najpoznatija lekarka u Srbiji, Vladimir Stojković, član Gradskog veća za komunalne poslove i Nemanja Vukčević, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Sada.

Mališani će imati priliku da se upoznaju sa saobraćajnim znacima, raskrsnicama i da uz pomoć starijih drugara nauče kako se bezbedno prelazi ulica. Kod sugrađana će se promovisati teme vezane za bezbednost u saobraćaju.

U uzrastu kad se osamostaljuju kao pešaci, vozači rolera, bicikala, bez pratnje odraslih, deca predstavljaju najugroženije učesnike saobraćaja. Statistika Agencije za bezbednost u saobraćaju za celu Srbiju pokazuje da je od 2010. do 2014. godine u saobraćajnim udesima život izgubilo 82 mališana, dok je u saobraćajnim nezgodama povređeno 7. 783 dece.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan