Cena struje ostaje ista do kraja godine

Cena struje ostaje ista do kraja godine

Struja u Srbiji neće poskupeti do kraja godine iako će predstavnici MMF-a i tokom ove posete tražiti korekciju od srpskih zvaničnika, barem za iznos inflacije, odnosno dva odsto.

Kako javlja Blic, oni su i tokom prethodne posete tražili povećanje cene struje. 

To praktično znači da srpska vlast neće prihvatiti preporuku ove međunarodne organizacije za korekciju cene kilovata naviše, jer računica Vlade pokazuje da za tim nema potrebe sve do Nove godine, prenosi Telegraf.

Neizvesno je šta će se dešavati nakon 1. januara 2020.  jer analiza Svetske banke ukazuje da bi tada trebalo da dođe do poskupljenja. Ipak, srpski zvaničnici smatraju da ne bi bilo mudro da usred zimske sezone poskupljuje struja, koja je sa sedam evrocenta po kilovatu među najjeftinijim u Evropi.

Za MMF nema dileme da srpski kilovat treba da bude skuplji bar za dva odsto i na tome će insistirati. Pošto je reč o savetodavnom aranžmanu, srpska strana nema obavezu da njihove preporuke usvoji.

Argument za to će im biti to što i sa ovako niskom cenom, koja nije korigovana dve i po godine, izdvajanja za nju u budžetu svakog domaćinstva je više od pet odsto, što je evropski rekord, javlja Telegraf.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan