Cene iznajmljivanja stanova u NS rastu sa tendencijom da se vrate na pređašnji nivo

Cene iznajmljivanja stanova u NS rastu sa tendencijom da se vrate na pređašnji nivo

Novi Sad kao univerzitetski centar svake godine privlači veliki broj studenata. Kapaciteti studentskih domova nisu dovoljni, jer svake godine ispod crte i samim tim van doma, ostane oko hiljadu studenata koji se prijave za ovaj vid smeštaja. Upravo zato akademci čine veliki deo mušterija na tržištu iznajmljivanja stanova.

Trend rasta cena nekretnina, koji je zahvatio Novi Sad u proteklih nekoliko godina, bar na kratko je prekinuo korona virus. Za to vreme je sve stalo, neki studenti su se vratili u rodne gradove, pa je ponuda na tržištu stanova postala veća, saznaje Oradio.

Jedan od onih koji su se odlučili da upravo sada traže novi krov nad glavom je i Marko koji smatra da su kirije tenutno ipak malo niže.

S obizirom na to da su stanovi bili preskupi pre svega ovoga, definitivno je bolje. Još uvek ne može da se nađe stan za novac za koji je mogao da se nađe pre četiri - pet godina, kada su, po mom mišljenju, cene bile normalne. Koliko će se to promeniti kada opet bude nalet studenata i kada se svi vrate - to ćemo videti – kaže Marko.

Agent za nekretnine Tijana Apić smatra da su promene na tržištu trenutne i da će se sve kroz neko vreme vratiti u normalu, pa i cene.

Korona virus nije uticao na ponudu stanova koji se izdaju, tržište se polako vraća u normalu, tako da je i potražnja za stanovima svakim danom sve veća. Imali smo dosta studenata koji su morali da se vrate u svoje gradove, kao i ljude koji su u radnom odnosu, ali i oni se polako vraćaju, samim tim ponuda raste – kaže Tijana i dodaje da se sada vrlo lako mogu pronaći stanovi "po svačijim željama".

Pad cena, ako ga je uopšte i bilo, bio je neznatan i trenutan. Prema rečima naše sagovornice, od nižih cena kirije na duži rok ipak nema ništa.

Cene stanova za izdavanje u Novom Sadu uglavnom se kreću od 200 evra pa naviše i one su uglavnom u porastu  kao što je bilo i pre pandemije – zaključuje Tijana Apić.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
7
13

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Majki

  pre 1471 dan i 19 sati

  Hahaha kako se investitori nadaju.. Nadaju se da ce se cene vratiti u normalu? Pa normala je 1000€/m2 a ne 1600-1800. Narode pamet u glavu. Ne padajte na placene oglase.. Dace Bog pa nas vuci za rukav da kupimo i za 900 evra.. Cena u Berlinu niza od cene kvadrata u NS

  Oceni komentar:
  7
  29
 • Maxs

  pre 1471 dan i 16 sati

  Stedela sam da bi unuka obezbedila kad poraste da ima svoj stan , a sada ga izdajem da ima za skolovanje.

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Mića

  pre 1471 dan i 15 sati

  I cene i tržište nekretnina su poslednjih dana proključali. Dok smo bili u izolaciji, sve je zamrlo. Sad svi razmišljaju kako o izdavanju, tako i o kupo-prodaji. Drugar mi radi u solis nekretninama pa priča, poslednjih dana ne može da postigne. Radi po ceo dan.

  Oceni komentar:
  12
  8
 • Sonja

  pre 1471 dan i 13 sati

  Živim u zgradi novijoj sa 12 stanova. Samo 3 smo vlasnici, 1 se koristi kao poslovni prostor ostali su prazni. Bili su izdati pre Korone i sada se izdaju ok su kao i vlasnici koji se muče da ih izdaju jer ih ima mnogo takvih, manjih garsonjere i jednosbni. Jedan je voljan da spusti cenu i na 100€ samo da neko uđe u stan. Agencije neće da izdaju stanove ispod 200€, tako mu rekli jer im se neisplati.
  Sestra živi kod Kraljevog Parka i primetila da stanovi većinom prazni nikog u njima nema već mesecima. Par njih godina se vidi da nisu ni prodati.
  Mislite o time šta nas čeka posle 21.06 ili na jesen.

  Oceni komentar:
  2
  19
 • Mirko

  pre 1471 dan i 1 sat

  Stanodavci su postali glukoze,čast izuzecima,prema standardu kirije
  bi trebale biti niže za 30-40 %.
  Zato stanodavci imaju problema
  na kraju,kada ima korisnici stana
  prave razne probleme i dugove.

  Oceni komentar:
  4
  9