Centar "Živeti uspravno": Uključite se u kampanju prikupljanja sredstava za personalnu asistenciju osobama sa invaliditetom

Centar "Živeti uspravno": Uključite se u kampanju prikupljanja sredstava za personalnu asistenciju osobama sa invaliditetom

Da  bi se obezbedio novac za pokrivanje troškova trima osobama kojima je usluga personalne asistencije potrebna duže od osam sati dnevno, Centar "Živeti uspravno" u martu mesecu pokrenuo je donatorsku kampanju.

Do sada je prikupljeno 93 odsto potrebnih sredstava, a nedostajući iznos od 29.982 dinara može da se uplati u narednih 12 dana, koliko kampanja još traje.

Centar "Živeti uspravno" uputio je poziv svima koji su u mogućnosti da doniranjem preko stranice na sajtu www.donacije.rs  ili na račun Centra 340-11001286-31 kod Erste Bank A.D pomognu da se što pre stigne do cilja.

Od prikupljenih sredstava pokriće se troškovi personalne asistencije dvema osobama iz Novog Sada i jednoj  iz Martonoša.

Kampanju su do sada podržali kompanija GOOD FOODS, veći broj privrednika u Novom Sadu, Udruženje "Prevodilačko srce", Inicijativa CRECKER i niz pojedinaca i pojedinki, među kojima je veliki broj umetnika i umetnica i drugih javnih ličnosti.

Personalna asistencija je preduslov za samostalan život osoba sa invaliditetom, a Centar "Živeti uspravno” organizuje ovu uslugu u Novom Sadu od 2008. godine. Od 2009. deo troškova sufinansira Grad Novi Sad, a ostatak sredstava obezbeđuje se od Rekonstrukcije ženskog fonda, korporativnih donatora i participacije korisnika.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan