Centralna kuhinja za vrtiće tek dogodine

Centralna kuhinja za vrtiće tek dogodine

Grad Novi Sad zajedno sa Pokrajinom finansira izgradnju centralne kuhinje za dečje vrtiće. Sadašnje dve kuhinje nisu dovoljne da nahrane dnevno oko 16.000 mališana

Zahvaljujući finansijskom angažovanju Grada i Pokrajine, koji će iz svojih budžeta izdvojiti po 50 miliona dinara, biće završena izgradnja Centralne kuhinje za Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo". Naredne godine će ta investicija konačno biti realizovana, prenose "Večernje novosti".

U Gradskoj upravi za obrazovanje navode da je pri kraju izrada projekta, da je Grad posle rebalansa već izdvojio 50 miliona dinara, a da se očekuje da do kraja godine isto učini i Pokrajina.

- To će biti najmodernija fabrika hrane, po svim evropskim standardima – predočavaju u Gradskoj upravi. - Imaće kapacitet od 40.000 obroka dnevno i mogućnost da, osim našim predškolskim ustanovama, hranu isporučuje i drugim korisnicima, školama, privatnim vrtićima, studentskim menzama i drugima. Postojeće dve kuhinje biće zatvorene, a radnici će biti premešteni u Centralnu kuhinju.

Dve kuhinje u Ulici Vojvođanskih brigada i na Bulevaru Evrope, gde se priprema hrana za oko 16.000 mališana u vrtićima, na granici su kapaciteta, u odnosu na broj dece u PU "Radosno detinjstvo".

- Oprema je zastarela i njihova rekonstrukcija bi bila skupa i zahtevna – kažu u Gradskoj upravi za obrazovanje. - Planirano je da Centralna kuhinja počne da radi sledeće godine u ovo doba. Dok se ne završi centralna kuhinja, postojeće dve će obrocima snadbevati svih osam budućih predškolskih ustanova.

Gradnja Centralne kuhinje je počela još krajem novembra 2011. godine. Radovi su, međutim, kasnili, zbog nedostataka u projektno-tehničkoj dokumentaciji.

Još prilikom polaganja kamena temeljca je najavljeno da će u novom objektu u Industrijskoj zoni "Sever" biti kuhinja, vešernica i odeljenje tehničke službe. Predviđeno je da kuhinja bude opremljena najsavremenijom opremom za prihvat, obradu i distribuciju namirnica po HASAP sistemu kontrole hrane i drugim standardima.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan