"Čepom do osmeha": Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl

"Čepom do osmeha": Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl

Udruženje "Čepom do osmeha" uručilo je terapeutski tricikl devetogodišnjem dečaku Konstantinu Jankoviću u Domu zdravlja "Liman".

S obzirom na to da se Dom zdravlja "Novi Sad" akciji priključio pre dosta vremena i zajedno s građanima sakupio tri tone plastičnih čepova, Udruženje "Čepom do osmeha" odlučilo je da se sve upriliči upravo u jednoj od zdravstvenih ustanova. Od prikupljenih čepova kupljeno je ortopedsko pomagalo, a Konstantin je 19. dete kom je akcija pomogla.

- Želeo bih da zahvalim ljudima iz Udruženja "Čepom do osmeha" što su nam dozvolili da budemo deo njihovog tima i da u našim prostorijama sprovodimo akciju sakupljanja čepova – istakao je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat.- Nisam verovao da je sakupljeno više od tri miliona čepova u ovoj akciji i zaista sam srećan što su naši zaposleni, kao i pacijenti koji dolaze, stekli tu naviku da donose čepove. Zahvalan sam tom udruženju što nas uči tako jednostavnim i običnim stvarima – da budemo humani, pomažemo drugima i radujemo se tuđim osmesima. Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i da će biti još ovako lepih događaja.

Konstantin Janković je učenik Osnovne škole "Đorđe Natošević". Rođen je s cerebralnom paralizom, ali je izuzetno hrabar i pravi borac. Da bi poboljšao kvalitet života i što više se osamostalio, svakodnevno ide na terapije.

- Borba traje već devet godina, išli smo na razne terapije, razna pomagala smo isprobavali, a meni je, kao samohranoj majci, veoma teško da obezbedim sve što mu je potrebno – ispričala je Konstantinova majka Sanja Bogdanov. - On je sada u fazi kad ga više nije lako zaintresovati igrama. Želi da vozi bicikl i bude kao ostala deca. Ovaj tricikl mu mnogo znači, jača mu mišiće i motoričku sposobnost, a najvažnije je to što će biti srećan. Hvala Udruženju "Čepom do osmeha" i svima koji učestvuju u akciji!

Udruženje "Čepom do osmeha" postoji već pet godina i, osim sakupljanja čepova, brine o očuvanju životne sredine, bavi se reciklažom i u tom smislu edukuje i odrasle i decu, kako u Novom Sadu, tako i širom Srbije.

- Izuzetno smo ponosni i zahvalni celoj Srbiji koja je učestvovala, a čep svakog pojedinca deo je poklona koji smo danas uručili Konstantinu – naglasila je predsednica Udruženja "Čepom do osmeha" Vanja Petković. - Nadamo se da će Konstantin koristiti tricikl u zdravlju i sreći, i da će mu, zahvaljujući tome, biti bolje. Ciljevi pomagala i jesu da deci svakodnevica bude olakšana, da im bude lepše, dani da budu raznovrsniji i ispunjeni aktivnostima.

U akciji je do sada sakupljeno 100 tona plastičnih čepova. Za to je zaslužno angažovanje mnogih ljudi i institucija te je ovom prilikom Udruženje "Čepom do osmeha" zahvalnice uručilo najaktivnijim objektima Doma zdravlja "Novi Sad", Osnovnoj školi "Đorđe Natošević", kao i pojedincima, inicijatoru akcije sakupljanja čepova u Domu zdravlja Branislavu Mandiću i direktoru Veselinu Bojatu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novosadska policija jkp lisje elektrovojvodina novosadsko porodilište servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija noć istraživača astrologija opens 2019 isključenja struje izmena režima saobraćaja raspored sahrana i ispraćaja bez struje Evropska noć istraživača 2019 Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad horoskopski znaci bez vode Novo naselje novorođenčad bebe sahrane jkp horoskop opens distrikt betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode