"Čepom do osmeha": Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl

"Čepom do osmeha": Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl

Udruženje "Čepom do osmeha" uručilo je terapeutski tricikl devetogodišnjem dečaku Konstantinu Jankoviću u Domu zdravlja "Liman".

S obzirom na to da se Dom zdravlja "Novi Sad" akciji priključio pre dosta vremena i zajedno s građanima sakupio tri tone plastičnih čepova, Udruženje "Čepom do osmeha" odlučilo je da se sve upriliči upravo u jednoj od zdravstvenih ustanova. Od prikupljenih čepova kupljeno je ortopedsko pomagalo, a Konstantin je 19. dete kom je akcija pomogla.

- Želeo bih da zahvalim ljudima iz Udruženja "Čepom do osmeha" što su nam dozvolili da budemo deo njihovog tima i da u našim prostorijama sprovodimo akciju sakupljanja čepova – istakao je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat.- Nisam verovao da je sakupljeno više od tri miliona čepova u ovoj akciji i zaista sam srećan što su naši zaposleni, kao i pacijenti koji dolaze, stekli tu naviku da donose čepove. Zahvalan sam tom udruženju što nas uči tako jednostavnim i običnim stvarima – da budemo humani, pomažemo drugima i radujemo se tuđim osmesima. Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i da će biti još ovako lepih događaja.

Konstantin Janković je učenik Osnovne škole "Đorđe Natošević". Rođen je s cerebralnom paralizom, ali je izuzetno hrabar i pravi borac. Da bi poboljšao kvalitet života i što više se osamostalio, svakodnevno ide na terapije.

- Borba traje već devet godina, išli smo na razne terapije, razna pomagala smo isprobavali, a meni je, kao samohranoj majci, veoma teško da obezbedim sve što mu je potrebno – ispričala je Konstantinova majka Sanja Bogdanov. - On je sada u fazi kad ga više nije lako zaintresovati igrama. Želi da vozi bicikl i bude kao ostala deca. Ovaj tricikl mu mnogo znači, jača mu mišiće i motoričku sposobnost, a najvažnije je to što će biti srećan. Hvala Udruženju "Čepom do osmeha" i svima koji učestvuju u akciji!

Udruženje "Čepom do osmeha" postoji već pet godina i, osim sakupljanja čepova, brine o očuvanju životne sredine, bavi se reciklažom i u tom smislu edukuje i odrasle i decu, kako u Novom Sadu, tako i širom Srbije.

- Izuzetno smo ponosni i zahvalni celoj Srbiji koja je učestvovala, a čep svakog pojedinca deo je poklona koji smo danas uručili Konstantinu – naglasila je predsednica Udruženja "Čepom do osmeha" Vanja Petković. - Nadamo se da će Konstantin koristiti tricikl u zdravlju i sreći, i da će mu, zahvaljujući tome, biti bolje. Ciljevi pomagala i jesu da deci svakodnevica bude olakšana, da im bude lepše, dani da budu raznovrsniji i ispunjeni aktivnostima.

U akciji je do sada sakupljeno 100 tona plastičnih čepova. Za to je zaslužno angažovanje mnogih ljudi i institucija te je ovom prilikom Udruženje "Čepom do osmeha" zahvalnice uručilo najaktivnijim objektima Doma zdravlja "Novi Sad", Osnovnoj školi "Đorđe Natošević", kao i pojedincima, inicijatoru akcije sakupljanja čepova u Domu zdravlja Branislavu Mandiću i direktoru Veselinu Bojatu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje isključenje vode sremski karlovci novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija bez vode horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani horoskopski znaci servisne informacije vremenska prognoza novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez struje bebe novosadska policija dnevni horoskop jkp lisje Isključenje struje sahrane novi sad servisne informacije novi sad mup novi sad Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište RHMZ raspored sahrana i ispraćaja crna hronika Vreme u Novom Sadu betanija raspored sahrana novi sad