ČETIRI GODINE ZBOG KILE EKSPLOZIVA: Zemuncu uhapšenom na Detelinari izrečena kazna

ČETIRI GODINE ZBOG KILE EKSPLOZIVA: Zemuncu uhapšenom na Detelinari izrečena kazna

Zemunac Đorđe Markov (28) u utorak je Višem sudu u Novom Sadu prvostepenom presudom osuđen na četiri godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja eksplozivne naprave.

Kod njega je prilikom hapšenja 5. aprila prošle godine u Novom Sadu, pronađen skoro kilogram eksploziva, pentrita, velike razorne moći.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je rekao da je nesumnjivo da je Markov počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret i da se sud opredelio za nižu kaznu, piše portal Novosti.rs.

U obzir je uzeto da do sada nije bio osuđivan i da je nesvršeni student prava, a njegov iskaz pred sudom je ocenjen kao iskren, priznao je i kaje se – kazao je sudija Mitrić, dodajući da je utisak sudskog veća da je Markov u celu priču umešan.

Markov je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta "bombaških" napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi u zgradu bez ikakvih problema. Posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu. U svojoj odbrani Markov je tvrdio da je po paket, za koji nije znao šta je, a koji se nalazio u plafonu lifta u pomenutoj zgradi, došao da bi učinio protivuslugu poznaniku od koga je pozajmio 50.000 dinara.

 

Izvor: Novosti.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan