Četiri zlatne medalje za ruske rvače

Četiri zlatne medalje za ruske rvače

U nedelju uveče, u Velikoj sali Spensa, završeno je Evropsko prvenstvo u rvanju za mlađe seniore do 23 godine, koje je trajalo nedelju dana. Poslednjeg dana turnira održani su finalni mečevi u slobodnom stilu u kategoriji do 112 kilograma, a reprezentacija Rusije bila je ukupni pobednik tog takmičenja. Njihovi rvači osvojili su najviše medalja i bodova u tri stila: grčko-rimskom, slobodnom i ženskom rvanju.

U kategoriji do 61 kilograma najbolji je bio Rus Abasgadzhi Magomedov koji je pobedio predstavnika Grčke Georgiosa Pilidisa 4:0. Bronza je otišla Selehattinu Sertu iz Turske i Asgaru Mammadaliyevu iz Azerbejdžana. 

Rusi su takođe dominirali i u kategoriji do 74 kilograma trijumfom Nikite Suchkova koji je bio bolji od Aksharbeka Gulaeva iz Slovačke 7:2. Bronzom su se okitili Jermen Khachatur Papikyan i Gruzijac Giorgi Sulava

U kategoriji do 86 kilograma zlato je pripalo Rusu Arsenu Aliju Musalalievu. Srebrna medalja je otišla reprezentativcu Turske Arifu Ozenu, a bronzane Zauru Beradzeu iz Gruzije i Gadzhimuradu Magomedsaidovu iz Azerbejdžana. 


Predstavnici Ruske federacije bili su najbolji i u kategoriji do 92 kilograma. Na pobedničko postolje popeo se Batyrbek Tcakulov koji je pobedio rvača Ukrajine Vasyla Sovu. Turski takmičar Erhan Yaylaci osvojio je bronzu kao i Shamil Zubairov iz Azerbejdžana. 

U najtežoj kategoriji do 125 kilograma, najuspešniji je bio Belorus Vitali Piasniak. Srebro je pripalo Ukrajincu Yuriju Idzinskom, a bronzana medalja Poljaku Kamilu Koscioleku i Rusu Vitaliju Goloevu.

Na prvenstvu je učestvovalo više od 360 takmičara iz 35 zemalja u 10 kategorija i tri stila: grčko-rimski, slobodni i žensko rvanje.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan