Četvrti "Mamin bazar" u subotu na Spensu

Četvrti "Mamin bazar" u subotu na Spensu

Četvrti po redu "Mamin bazar", koji organizuje Udruženje Mame Novosađanke, održaće se 4. juna, od 10 do 19 časova, na platou ispred Spensa (SPC Vojvodina). U slučaju lošeg vremena, manifestacija se premešta unutra, na sprat, na plato ispred Gradske kafane. Ulaz na "Mamin bazar" je besplatan.

Manifestacija “Mamin bazar” predstavlja jedinstven događaj u Srbiji i regionu, koji omogućava mamama izlagačima da prodaju, poklone i zamene svoju i dečiju polovnu odeću, igračke, bebi-opremu i školske udžbenike, a posetiocima da tu istu robu kupe po veoma povoljnim cenama.

Prodavci polovnih, ali očuvanih stvari biće majke iz Facebook grupe Mame Novosađanke, koje su unapred prjavile učešće, a kao kupci su dobrodošli svi koji žele da za malo novca kompletno opreme porodicu povoljnim stvarima.

Do sad su organizovana tri "Mamina bazara" – prvi (u maju prošle godine), imao je 30 prodavaca, a poslednji, u decembru, 110 prodavaca. Okviran broj posetilaca na poslednjem bazaru na Spensu iznosio je preko 1.500, dok će u subotu za tezgama bazara biti oko 200 mama prodavaca. 

Takođe, štand će ovog puta imati i Dom zdravlja "Novi Sad", sa prisutnim lekarima – pedijatrom i ginekologom i patronažnom sestrom, koji će mamama deliti medicinske savete iz svojih oblasti.

Na štandu udruženja Mame Novosađanke posetioci će moći dobiju sve informacije o njihovim sadašnjim i budućim projektima, dobiju brošure, informišu se o MAMA PLUS karticama za popuste za mame koja je u najavi, i učestvuju u nagradnoj igri. 

"Mamini bazari" poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a ovog puta biće organizovane dve humanitarne akcije, na kojima će moći da učestvuju svi posetioci. Prva akcija odnosi se na prikupljanje garderobe i obuće za mlade starije od 14 godina i odrasle, koje će biti donirane Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, a koji je nedavno pretrpeo veliku štetu u požaru. Stvari za njih građani će moći da ostave na štandu koji će biti posebno obeležen. Pored toga, prikupljaće se i novčana pomoć za terapije devojčice Aleksandre Krstić, čije su dijagnoze cerebalna paraliza, skolioza, osteoporoza, epilepsija, astma, i koja ima ugrađenu gastro stomu preko koje se hrani.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan