CIKLONIZACIJA: Od profesionalnih upravnika zgrada očekuje se društvena odgovornost

CIKLONIZACIJA: Od profesionalnih upravnika zgrada očekuje se društvena odgovornost

"Ciklonizacija" poziva sva preduzeća koja obavljaju poslove profesionalnih upravnika stambenih zajednica u Novom Sadu, da se u vreme vanrednog stanja i neposredne opasnosti po zdravlje i živote građana, u svom poslovanju vode načelima društvene odgovornosti i da se u punoj meri priključe akciji dezinfekcije stambenih zgrada koja se sprovodi prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema odluci tretmani se izvode tako što radnici "Ciklonizacije" idu od ulaza do ulaza po svim delovima grada. Dezifinkuju se ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi... Kada se završi dezinfekcija jednog kruga, ponovo počinje drugi po istom sistemu. Ova mera biće na snazi dokle god bude bilo potrebe. Ne dezinfikuju se cele zgrade, već samo prizemlje, ulaz i lift, kao najfrekventnija mesta. Profesionalni upravnici se pozivaju da se priključe kako bi se ova akcija dodatno ubrzala, stoji u saopštenju "Ciklonizacije".

Ovom preduzeću se obratilo desetine građana sa žalbom da su im profesionalni upravnici tražili i po više hiljada dinara po tretmanu dezinfekcije u zgradama i da isti tvrde da jedan tretman dezinfekcije koju izvode štiti njihovu zgradu sedam dana.

− Molimo profesionalne upravnike da se, u ovim momentima kada je sve resurse neophodno usmeriti na sprečavanje širenja epidemije, ponašaju društveno odgovorno, da pokažu solidarnost i saosećanje sa građanima. Vremena za tržišno poslovanje  svakako će biti čim se izborimo sa epidemijom i vratimo u normalne poslovne okvire. Svaka dobro izvedena dezinfekcija je potencijalno spašen život nekog našeg sugrađanina, zato apelujemo da se gradskoj akciji dezinfekcije pridružite sa svim kapacitetima. Takođe, ne postoji tretman dezinfekcije koji ima dejstvo duže od nekoliko sati, i to pod uslovom da u prostor niko ne ulazi. Tretman dezinfekcije  funkcioniše tako što preparat ubija viruse, bakterije i gljivice koje se nalaze na tretiranim površinama, a dejstvo se produžava tek onoliko dok se stvoreni film ne naruši ili dok aktivna materija ne ispari. U idealnim slučajevima, to je nekoliko sati i zato je tretmane potrebno ponavljati što češće. Obećavanje stanarima da tretman ima efekat sedam dana je izuzetno neodgovorno i potencijalno opasno, jer kod stanara može stvoriti lažnu sliku da su zaštićeni. To može dovesti do smanjene opreznosti i slabijeg poštovanja higijenskih mera, te, posledično, do prenošenja virusa i širenja epidemije − navode iz "Ciklonizacije".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan