"Ciklusi" u Fabrici: Izložba Danice Bićanić

"Ciklusi" u Fabrici: Izložba Danice Bićanić

U utorak 1. marta u Studentskom kulturnom centru Fabrika u 19 časova zakazano je otvaranje izložbe "Ciklusi" Danice Bićanić.

Izložba „Ciklusi“ prikazuje dokumentarni materijal nastao tokom dugotrajnog performansa u kojem autorka stvara umetničko delo koje reflektuje percepciju svakodnevice. Proces stvaranja imao je nekoliko faza, ciklusa, uključujući i akciju uništavanja samog dela.

- Predstavljajući specifičnost nastajanja jednog umetničkog dela, performans govori o svesnosti čoveka o sopstvenom delovanju u vremenu i prostoru u kontekstu sadašnjeg trenutka analizirajući prirodu tog delovanja koje se ostvaruje kao svakodnevica sa aspekta lične emocionalnosti - kaže autorka.

Izložbu čine fotografije, video-instalacije, crteži, objekti i instalacija/delo koje nastaje tokom performansa.

Radove možete pogledati u Fabrici do 5. marta 2016. godine.

Danica Bićanić rođena je 1985. godine u Novom Sadu. Završila je srednju školu za dizajn "Bogdan Šuput", smer tekstilni dizajn. Diplomirala je 2008. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek - smer vajarstvo u klasi prof. Gordane Kaljalović. Master studije završila je 2010. godine u klasi iste profesorke. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, a aktivno izlaže od 2006. godine. Imala je četiri samostalne i više grupnih izložbi u Novom Sadu i Beogradu, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko performansa kod nas i u inostranstvu. Tokom 2008. godine nagrađena je za najuspešniji diplomski rad na smeru vajarstvo, iste godine dobila je nagradu Art Klinike "Perspective" za perspektivnog studenta u disciplini vajanje, a 2009. godine nagradu Univerziteta u Novom Sadu za vrhunske rezultate postignute u oblasti umetnosti.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod klinički centar vojvodine sahrane servisne informacije Zavod za transfuziju krvi Vojvodine raspored sahrana novi sad bez struje Isključenje struje RHMZ elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija vrućine u novom sadu Novo groblje u Petrovaradinu bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad jkp lisje novosadsko porodilište novosađani novorođenčad isključenja struje isključenje vode Vreme u Novom Sadu centralno groblje u Futogu jkp novosadska toplana gradsko groblje vremenska prognoza