Čišćenje priobalja Dunava kod Kameničkog parka u petak od 10 sati

Čišćenje priobalja Dunava kod Kameničkog parka u petak od 10 sati

Međunarodni dan Dunava obeležava se 29. juna svake godine u 14 evropskih podunavskih zemalja, potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava (International Commission for Danube Protection – ICPDR).

Кonvenciju su, 1994. godine u Sofiji, potpisale zemlje dunavskog sliva i Evropska unija, i ona je osnov za saradnju država radi zaštite Dunava, na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi. Cilj Кonvencije je podizanje svesti o očuvanju reke kod što većeg broja ljudi i apelovanje na racionalnu upotrebu vodnih resursa.

A povodom obeležavanja Međunarodnog Dana Dunava, iz JKP "Gradsko zelenilo" pozivaju sve zainteresovane da se pridruže volonterskoj akciji čišćenja priobalja Dunava u Кameničkom parku, u petak, 28. juna.

Organizator akcije je Zeleni razvojni centar, uz podršku Pokreta gorana Novog Sada, Gradske uprave za zaštitu životne sredine i JКP "Gradsko zelenilo" Novi Sad.

Pored akcije čišćenja biće oganizovan dodatni edukativno-zabavni program:

10.00 – 10.15h: dolazak volontera i volonterki

10.15 – 10.30h: obraćanje novinarima pomoćnice načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Jelene Moravski i savetnika direktora JКP "Gradsko zelenilo" Ivana Nožinića – ispred ulaza na igralište FК Fruškogorac

10.30 – 12.00h: akcija čišćenja

12.30 – 13.00h: predavanje na temu cirkularne ekonomije

13.00 – 13.15h: kviz – školica "Šta znaš o Dunavu"

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan