Čiste se trotoari i pešačke staze, Novi Sad spreman i za ledenu kišu

Čiste se trotoari i pešačke staze, Novi Sad spreman i za ledenu kišu

Povodom najavljenog novog hladnog talasa praćenog ledenom kišom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je sinoć mehanizaciju i ljudstvo zimske službe JKP "Put" u Rumenačkoj ulici, kako bi video raspoloživost kapaciteta vozila i mašina, kao i stanje zaliha soli.

- Večeras smo u obilasku sedišta Zimske službe JKP "Put". Sa nama su i radnici iz JKP "Gradsko zelenilo" i "Čistoća", a to su preduzeća koja su takođe nosioci aktivnosti u okviru Zimske službe Grada Novog Sada. Od noćas, ta dva preduzeća kreću da rade ostale puteve, trotoare i pešačke staze i na to će biti stavljen poseban akcenat u naredna 24 časa, u nadi da neće biti novih padavina. Stanje na putevima je zadovoljavajuće, pre svega na putevima prvog i drugog prioriteta. Ujutru kreće saniranje puteva trećeg prioriteta, odnosno da se u potpunosti tretiraju svom mehanizacijom - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da mu je drago što i građani vide da se radi, odnosno da se na zadatke odgovora pravovremeno i pohvalio vredne radnike, koji su na terenu i u vreme praznika i odmora, noću i danju.

Gradonačelnik je napomenuo da se prate izveštaji Republičkog hidrometeorološkog zavoda i da se postupa u sa njima.

- Mislim da u Novom Sadu ne može da se kaže da je sneg iznenadio putare, jer se blagovremeno krenulo sa tretiranjem kolovoza solju, a mostova magnezijum-hloridom, tako da je reakcija stručnih službi bila pravovremena i efikasna. Naravno, uvek može da bude bolje, ali generalno imajući u vidu naše kapacitete, pre svega u mehanizaciji, ali i ljudstvu, rekao bih da smo reagovali više nego adekvatno - dodao je Vučević.

Prema njegovim rečima, u slučaju pada ledene kiše na teritoriji grada, ne treba da postoji bojazan od saobraćanja preko Mosta slobode i drugih mostova i ukoliko ledena kiša padne, mostovi su posuti posebnim tečnostima kojima se tretiraju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija betanija gradsko groblje opens 2019 Isključenje struje isključenje vode servisne informacije isključenja struje bebe novosađani jkp novorođenčad jkp lisje bez vode raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina sahrane Novo naselje policija horoskop raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište sahrane novi sad opens distrikt bez struje izmena režima saobraćaja servisne informacije novi sad