Cisterne s pijaćom vodom uskoro na gradskim ulicama

Cisterne s pijaćom vodom uskoro na gradskim ulicama

Potrošnja hladne vode u gradu je do sada bila uobičajena, a očekuje se da se poveća u narednom periodu s obzirom na to da nas očekuju sunčani dani bez kiše, kažu u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Кako u tom javnom preduzeću ističu za "Dnevnik", u gradski vodovodni sistem se svakog sekunda pusti 1.200 litara vode, a nekada i do 1.500, mada, kažu, u prethodnom periodu nije puštano više od 1.100 litara.

- Mi smo spremni za letnju sezonu i talas visokih temperatura, a podsetićemo vas na to da je prošle godine tokom leta bila velika suša, sa zaista tropskim temperaturama, a Novi Sad nijedan dan nije imao restrikciju vode – rekli su za "Dnevnik" u tom preduzeću, i naglasili da je potrošnja vode tokom izrazito visokih temperatura veća oko 10 do 15 odsto, i to uglavnom u večernjim satima.

- Uvek tokom letnje sezone apelujemo da se voda iz gradskog vodovoda ne koristi za zalivanje bašta, dvorišta i pranje kola – dodaju iz "Vodovoda".

U tom preduzeću dodaju da se usled povećanja temperatura stvaraju i uslovi za postavljanje cisterni s pijaćom vodom, koje će, kako kažu, biti postavljene na nekoliko mesta u gradu da bi sugrađani mogli da se osveže.

- Na vreme ćemo obavestiti javnost o tome gde će cisterne biti postavljene, a za sada možemo samo da tvrdimo da će jedna biti u centru, i to najverovatnije na Trgu slobode – poručili su u JКP "Vodovod i kanalizacija” za "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

izmena trase autobusa astrologija novorođenčad novosadsko porodilište bebe jkp lisje isključenje vode bez vode JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje betanija saveti raspored sahrana novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina sahrane novi sad isključenja sremska kamenica raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije Spens Novosadska racija horoskop dnevni horoskop servisne informacije novi sad obeležavanje novosadske racije zodijak horoskopski znaci zdravlje