CK13: Nećemo zgradu umesto Crne kuće!

CK13: Nećemo zgradu umesto Crne kuće!

Povodom nacrta Plana generalne regulacije područja novog gradskog centra između ulica Vojvode Bojovića, Dimitrija Avramovića, Slovačke, Valentina Vodnika i Jovana Subotića u Novom Sadu...

Omladinski centar CK13 poziva sve korisnike Kuće, ljubitelje programa centra, aktiviste, umetnike, i druge zainteresovane građane da podnesu primedbu na ovaj plan sa naglaskom da se parcela na kojoj je smeštena Crna kuća izuzme od mogućnosti izgradnje zgrade kako bi se sačuvao  interes zajednice, a to je da Crna kuća ostane gde jeste, i da se na taj način onemogući bilo kakvo netransparentno odlučivanje o sudbini kuće između vlasnika i investitora. 

Mišljenja smo da se o sudbini Crne kuće mora razgovarati javno i u okviru zajednice, a u skladu sa njenom prirodom i svrhom, a to je otvoren, slobodan i javan prostor za zajednicu. U skladu sa tim, pozivamo vas da zajedno održimo živim borbu za Crnu kuću i iskažemo neslaganje sa planom koji predviđa njeno rušenje – navodi se u saopštenju kolektiva CK13 koji dodaje: "Crna kuća je naša!"

Oni pozivaju sve građanke i građane Novog Sada da daju svoje predloge i komentare do 4. februara na neki od sledećih načina:  

• lično Gradskoj upravi za urbanizam u Školskoj 3

• putem elektronske pošte na

• telefonom na 021423015 

Budite iskreni i otvoreni u svojim primedbama i slobodno navedite lične razloge zašto vam je važno da se sačuva Crna kuća. Naše potrebe i interesi moraju biti važniji od investitorskih interesa – zaključuju.  

Mnoga novosadska udruženja i inicijative su već podržala kolektiv Crne kuće u njihovim nastojanjima da ostanu tu gde su. Pored Omladinskog centra CK13,  Infoteke CK13 i Otvorene kuhinje CK13, tu su još i Kuhinja solidarnosti NS, Volonterski centar Vojvodine, Antifašistički front 23. oktobar, UG “Patrija”, Udruženje za zaštitu životinja SPANS, Književni klabing, Veče Dron Muzike, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Ekološki front Novi Sad, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, NVO Svet I Dunav, NGI Dunavac Šodroš, Organisation for saving nature and animals - OSNA, Eko straža Novi Sad, Panonska Antifašistička Organizacija PAOR, Vojvođanski građanski centar, Udruženje građana Grupa ''IZAĐI', Udruženje Crvena linija, Rebuild collective, Klub kulture Crna ovca, Crni ovan, Brutal studio, Portal Dotkom, Liman crew, Undergrand radio, Forum Roma Srbije...

PROČITAJTE JOŠ:

CRNA KUĆA: "Kuda.org" pokrenuo tužbu protiv CK13 radi iseljenja pod pretnjom prinudnog izvršenja

Ugrožen rad omladinskog centra CK13

CK13: Druga kuća novosadskih alternativaca više od decenije radi punom parom

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neba

  pre 150 dana i 1 sat

  Наравно да хоћемо било шта да буде на месту где је цк. Надам се што ранијем рушењу исте.

  Oceni komentar:
  8
  3