Član Gradskog veća Milovan Amidžić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije

Član Gradskog veća Milovan Amidžić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije

Biro za društvena istraživanja (Birodi) saopštio je da je član Gradskog veća Novog Sada za upravu, propise i urbanizam prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Kako Birodi navodi, Milovan Amidžić je kao javni funkcioner, u izjavi za TV "Euronews", izneo šta stranka čiji je član očekuje od izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu.

– Član 40 je propisao da javni funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju zarad sticanja bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice, a to su u ovom slučaju kandidati na izborima za savete mesnih zajednice koji su članovi Srpske napredne stranke – navodi Birodi.

Takođe, Član 50 Zakona o sprečavanju korupcije jasno obavezuje javnog funkcionera da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem obavlja javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta.

Amidžić je za "Euronews" izjavio da "veruje da će kandidati SNS osvojiti sva mesta u 42 mesne zajednice u kojima se danas održavaju izbori".

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bot po ubedjenju

  pre 605 dana i 9 sati

  Sto je najbolje od svega, covek je potpuno u pravu – SNS uzima sva mesta u sve 42 MZ! And there's nothing you can do about it.

  Oceni komentar:
  5
  3